Loading...
Vardagsliv

Långlunch på Faros med Anna!

Anna har länge försökt bjuda ut oss på en lunch på en härlig grekisk restaurang på Södermalm, Faros. Det har kommit så mycket annat emellan hela tiden. (Läs jobb) Men nu i lördags var det äntligen dags! Jag sov länge efter gårdagen, och när jag vaknade var jag otroligt svullen i ögonen och var täppt, för jag orkade inte ta en allergitablett innan jag somnade igår. Därför var det första jag gjorde var att kontakta en läkare genom appen Min Doktor som skrev ut ögondroppar, nässprej och tabletter. Jäkla pollenallergi säger jag bara! Skönt att få recepten på 10 minuter iallafall. Jag har ju en kortisonspruta hemma men vill helst inte ta den. Hundarna fick rastas snabbt och sedan bar det iväg till Faros. Och vilken god mat! Det gick inte att jämföra med den grekiska snabbmatsrestaurangen på Heron City i Kungens Kurva där jag har ätit ibland. Här var maten mör och otroligt god! Sällskapet var fantastiskt, min man, Anna, hennes man Anastasios och dotter Isabella. Jag förstår nu varför hon har velat gå dit så länge. Jag har känt Anna sedan jag var 17 år, och hon är som ett årgångsvin, hon blir bara bättre med åren! Min allra bästa väninna!

Väl hemma har jag varit ledig och egentligen inte gjort någonting idag. Jag har på min mans önskemål skrivit ut ett schema för honom och mig över påskveckan. Vi har ingen släkt att besöka, ingen som bjudit hem oss, så det blir till att arbeta istället. Nu har jag gjort ett schema för vad vi ska göra all vaken tid på dygnet. På mitt schema börjar dagen med tre timmar med hunden eller hundarna.

På måndag ska jag åka hem till mamma med en mopp, en stock snus och annat. Laga lite mat, och så kommer en dietist dit och ger information om näringsdryckerna mamma har fått. Under tiden har Martin en ny privatlektion med yoga av Josefin. På påskschemat hinner Martin med en yoga och tre 2timmarssessioner på gymmet. Han lagar även både lunch och middag hemma hela veckan. Någon lunch kanske vi kikar in på den vegetariska restaurangen Fröjdas, får se.

Ikväll planterade jag fröerna jag köpte spontant på Lidl, och jag börjar drömma om en vacker grönskande terrass! Jag vill att det ska bli så pass varmt att jag kan köpa hem uteväxter. Jag ska även sätta ut våra nuvarande terrassmöbler på Blocket, det är ett lågt bord och två stolar. Jag vill i vår ha ett högt bord där man kan äta och 2 eller 4 stolar istället. Den stora terrassen är ju 6 meter lång så det finns gott om utrymme. Jag vill också ha en hel del färg, rosa, orange, gult, jag vill ha en levande utemiljö. Det är egentligen min man som är den stora heminredaren av oss båda, men jag fick upp i mitt flöde på Facebook en gillasida där man såg en massa olike “bohemiska” stilar, och blev så inspirerad. Om jag hade orkat hålla på med Pinterest hade jag sparat ned bilder dit. Bilden till höger är den som gav mig nya ideér!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.