Loading...
Vardagsliv

Landet tur och retur!

Så kom dagen då vi äntligen kom iväg till landet! Vi startade dagen med en väldigt trevlig promenad i Sjöstan som avslutades med att vi tog färjan över till Södermalm och åt glass. Jag satt helt ostörd medan Martin hade två hundar vid sin sida som följde varenda rörelse.

Jag föreslog att vi skulle åka till landet nu när hundarna var trötta och tillfredställda efter sin utflykt. Och vips så gick maken med på detta!
Det var bara att sätta sig i bilen och åka. I Västerås ringde jag runt tills jag lyckades hitta en Plantagenbutik som hade lite restlager av mat till vildfåglarna och ekorrarna.


Vi satt i bilen och pratade hela resan och lyssnade på spansk musik så det kändes inte som om det tog så lång tid att komma fram.


Men så var vi framme och min första tanke var att gårdsplan hade börjat bli så ljus och fin då grannen har avverkat björkar på vår tomt.


Det ligger fällda träd och ris överallt och den stora lärken i mitten ska bort den med och därefter kommer det gå fint att anlägga en lite bättre gräsmatta även på den sidan av huset!

Jag städade lite i mina fågelmatare och fyllde på med nötter till ekorrarna och solrosfrön. Grannen Micke som har avverkat berättade att han hade sett en ekorre i en holk som sitter på ladans vägg. Jag hade inte ens koll på att det fanns en holk där med ett stort hål för en ekorre. Jag har fortfarande dåligt samvete över att vi inte hann snickra och sätta upp flera holkar till ekorrarna i höstas. Ett tiotal fågelholkar kom upp iallafall!

I rabatterna blommade det men av de stora liljorna jag har planterat på framsidan finns det än så länge inte så stora spår av. Som så många gånger förr behövde jag bara parkera intill huset för att bara vilja stanna kvar på torpet och slippa Stockholmslivet. Man bara vill vara kvar här och glömma bort allt annat.

Efter att ha hämtat cyklarna och pratat med grannarna en stund var det dags att åka tillbaka hem till Sjöstan. Här har vi inga monstermygg som flög runt på torpet. Förstår inte hur de där äckliga myggorna kan komma så tidigt! Varje år har jag lovat mig själv att jag ska köpa en supermyggmaskin som tar hand om de jäklarna!


Lördagen tillbringade jag och hundarna på terrassen medan maken var på jobbet. Det var ju så fantastiskt väder att jag bara inte kunde gå därifrån utan blev sittandes i solen under två timmar, lyssnades på en ljudbok.


Fick soliga fräknar på en gång! 😉


Neo hade legat där än om jag inte hade stängt terassdörren när det började att bli svalare ute…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.