Loading...
PalettbladenVardagsliv

Lämnade Grantorp för Hammarby Sjöstad – igen!

Så var det dags att lämna landet och komma “hem” igen. Mitt hjärta är på Grantorp men jag ska inte gnälla, jag bor ju trots allt i Hammarby Sjöstad och det är en fantastisk plats det med!

Jag plockade lite kantareller samma dag som vi åkte hem, de var egentligen bokmärkta för Camilla som passat mina palettblad så fint, men då hon inte var hemma fick korgen gå vidare till Margona. Nästa året ska jag plocka ordentligt. jag kan ju lätt plocka flera hinkar om jag går till mina vanliga svampställen.


Nu ska bengalkatten Dexter bli innekatt igen men sånt är livet. Han är mer understimulerad när vi är i stan men han slutar åtminstone jama och vilja ut dagtid. Jag tillät ju inte honom att gå ut alls dagtid sedan han gjorde den oförlåtliga dödssynden och dödade ekorrar.


Min man slutförde vår fågel och ekorrmatare nu när han var ute sist. Det är två fodertunnor som vardera rymmer 20 kg solrosfrön. Det är även två stegar upp för att ekorrarna ska komma upp med. Dock hade de inte hittat till den mataren ännu så länge jag var kvar. Vad jag verkligen önskar mig är en sk gsmkamera. Med den som får eget internet kan man då filma fågelmataren live och se allt vad som händer i en app i telefonen. Det skulle hjälpa mig en del med saknaden av landet om jag kunde trycka på en knapp och se ekorrarna mumsa. Man ser då även om fodret är på väg att ta slut. Det är en rätt dyr övervakningskamera om man ska se allt streamat men jag googlar en del just nu för att hitta en prisvärd kamera som vi skulle kunna sätta upp nästa gång vi åker ut.


Det är nog få personer som bygger en sådan här stor foderstation, men den är byggd av impregnerad trall så den kommer hålla i många år. Nästa år kanske jag målar den röd precis som husen på gården.


Doris har anpassat sig till storstadslivet. Hon höll ju på att gå åt över att inte ha en riktig säng i mitt arbetsrum så jag åkte och köpte en divan på IKEA som min man med lite möda fick in i rummet.


Nu ligger hon bekvämt när jag jobbar. Min man satte även upp en 120 cm lång hylla på väggen och ytterligare en ska upp. Där kan jag ha både mellanstora och små palettblad.


Den här vyn gör mig riktigt glad. Det är de skott jag köpte i mina palettbladsgrupper på fb medan jag var kvar på landet. Jag har en växtlampa som är riktad mot dem.

Torsdagseftermiddagen tillbringade jag genom att gå Södermalm runt tillsammans med Doris och min väninna. Då vi gjorde några avstickare med hade jag gått 15 km på hård asfalt när det var dags för sängen. Jag började fredagen rätt halt, men det börjar att bli bättre nu med Voltaren-gele över foten.


Det finns vackra vyer även på Södermalm. Det är alltid lite svårt att anpassa sig till Stockholm men det gör jag, tids nog. Min väninna har lovat mig sällskap på flera längre vandringar den närmaste tiden.

I nästa blogginlägg kommer jag berätta om min nya Imac och möjligheten att sälja mina bilder. De jag tar med systemkameran när jag fokuserar mig är nämligen av en helt annan kvalite än enkla mobilbilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.