Loading...
Vardagsliv

Jag är frisk, men jobbar en del!

Det är skönt att äntligen vara kvitt den långdragna höstförkylningen. Det är mörkt ute om dagarna och kvällarna nu innan snön har kommit, men det är ändå ljust här i Hammarby Sjöstad då många har satt på sina glittrande ljusslingor, något som verkligen lyser upp staden i staden. Finns inget härligare område!

Jag tycker ju om omväxling i mina arbetsuppgifter och så fort jag blev frisk tog jag mig an en tävling. Dock var jag väldigt segerviss, utan att vinna. Det spelade ingen roll att jag presterat 2210 tävlingspoäng på 3 dagar mot vinnarens 3148 på 13 dagar… jag hade presterat 9576 på dessa 13 dagar om jag haft längre tid på mig, men tidsmarginalen blev för snäv när jag bara hade några dagar på mig och började ifrån 0. Jag kom på femte plats av alla deltagare men för mig är inte det tillräckligt. Man har för mycket tävlingsinstinkt för det?
Det irriterar mig mer än vad jag vill erkänna. Vad det handlade om var ett relativt enkelt klick/redigeringsuppdrag där man kan tjäna lite pengar, samt vara med i tävlingen och vinna pengar + presentkort!


Korta texter skulle korrekturläsas och granskas, uppdragen gjordes på mobilen, bekvämt tillbakalutad i soffan. Det kallas TAI och TAI står för TeachArtificial Intelligence och är en robot som Ledigajobb.se har skapat. Syftet var att snabbt läsa igenom korta arbetsannonser och markera det viktigaste i dem. Genom att spela TAI hjälper man alltså Lediga Jobbs AI att förstå vad som är viktig information i en jobbannons.


Det var rätt kul att sitta med det här på mobilen istället för att använda tiden att surfa på Facebook eller andra appar. Jobbannonsen är uppdelad i olika fält och för varje fält skulle man svara på frågan “Ökas den sökandes chans att få jobbet om hen är/kan/har detta?” och om svaret är “Ja” valde man Ja-knappen och om inte fortsatte man till nästa fält. Så jag läste hur många jobbannonser som helst på tre dagar! Det sjuka var ju att jag får betalt för det med! Lättförtjänta extrapengar med andra ord! Och jag kommer förmodligen göra det igen, men samma dag som uppdraget börjar så att jag vinner. Digitalbyrån Noor är en rolig uppdragsgivare!


I mitt arbetsrum lever Chleo. Hon har en egen balkong hon kan gå ut på, då hon på sitt subtila vis brukar ställa sig utanför och be mig om att öppna. Hon har en egen människa som ger henne gos och hon älskar att bara sitta och titta på mig när jag jobbar vid skrivbordet eller ibland försöka hoppa upp bredvid tangentbordet för att visa hur väl hon vill.


Det har varit disiga dagar men inte alltför kallt så hundarna nöjer sig med Sjöstadsrundor just nu. Min väninna Margona är på väg hem ifrån Sydafrika, och då blir det Sörmlandsleden igen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.