Loading...
VardagslivVilda djur

Börjar långsamt att tillfriskna…


Det har inte varit lätt att ha den här förkylningen men jag är glad för att jag inte fick lunginflammation som jag brukar. Hostan ifrån helvetet dämpades av Cocilliana. Först ville nätdoktorn inte skriva ut det utan min vårdansökan bara ströks, men då blev jag irriterad och mailade supporten och gnällde eftersom jag fått förskrivningen förnyad 5 gånger av dem tidigare. Då gav läkaren med sig och skrev ut det samt slemlösande. När hostan var bättre ärvde jag en förkylning med hög feber och snuva ifrån maken samt halsont. Vi har ätit strepsil och jag har inte kunnat jobba för jag har inte orkat sitta uppe. Jag vände också på dygnet eftersom jag sov så mycket på dagarna och jag hann sträckse tre serier.

Hundarna har varit tåliga under den här perioden för när Martin har jobbat har jag släpat mig ut på kvällen, men han har tagit ut dem alla andra turer.

Innan jag insjuknade åkte jag med en sjuk man till landet. Vi hade med oss 150 kg solrosfrön och 10 kg nötter. Martin tyckte att folk stirrade konstigt på honom inne på Bauhaus. Inte kan folk veta att vi försörjer fåglar och ekorrar. 🙂

Det finns inget som gör mig så glad som när vi åker ut och fyller på fröer på torpet. Vi köpte även en till webkamera som kan riktas mot ekorrmatarna men den fungerade bara ett dygn sedan ville den inte ladda upp filmerna då den var för långt ifrån nätverket. Vi tar tag i det nästa gång. När vi åkte ut började det att skymma när vi kom fram och det var inte tillräckligt med tid för att ställa in wifi.


Ekorrarna fick påfyllning med nötter men de flikar som inledningsvis täckte ingången så att inga fåglar kan ta sig in är inte kvar och därför kommer nu nötskrikorna in där. Första dygnet när kameran fungerade såg jag att en nötskrika satt och åt för att sedan glömma hur han kom in. Flera andra nötskrikor försökte uppmana honom att ta sig ut men han fattade inte utan blev bara stressad. Dock hjälpte grannarna ut honom. 🙂

Fettkakorna är mer populära än solrosfröna såklart och trots att det är fåglar som äter på dem konstant den ljusa tiden på dygnet räcker de länge.

Fågelrestaurangen är omåttligt populär!


En gråspetthona har också hittat hit. Konstigt nog har jag inte sett några vanliga hackspettar ännu. Men den här kommer varje eftermiddag och är lika stor som nötskrikorna och struntar i dem. Talgoxarna lämnar direkt när de hör vingslagen från nötskrikorna. Det är ett gäng på 12 nötskrikor som kommer dit och härjar varje dag. Det går åt 100-150 kg frön i månaden. Kanske ännu mera i vinter.

Nötskrika

Nästa gång vi åker ut kommer vi ha med oss rådjursfoder med. Både viltfoder och havre. Jag har inte sett några rådjur än på webkameran men det kan vara bra att vänja in dem med maten redan nu så det inte blir för starkt för deras magar. När man matar rådjur behöver man göra det på flera platser med lite avstånd emellan för de svagaste eller äldsta kommer ofta inte fram till fodret annars.

Jag kommer att köpa Renfor ifrån Granngården.Vi är ju tillbaka i stan nu och det är rätt skönt när man varit sjuk. Kombinationen kallt hus på landet och förkylning är nämligen inget vidare. 🙂

Mina kontaktlinser tog slut så jag satte på mig ett par som skulle vara gråa men som blev svarta på mig. Märkligt.


Chleo är nöjd nu när jag är på benen och sitter inne i arbetsrummet igen. Men det har varit skönt med en datorpaus när jag har varit dålig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.