Loading...
torpet

Hur kan man älska en plats så mycket?

Här kan ingenting nå mig. Jag har för min sinnesros skull stängt av alla notiser på Messenger och andra kanaler, jag har bara på de plattformar som jag måste ha på för mina jobb.
Helt u-n-d-e-r-b-a-r-t.
Om någon undrar vad jag gör, så har jag flyttat ned mitt skrivbord till köket och sitter därifrån och jobbar, detta för att jag ska kunna hålla ett öga på djuren.


Jag har vissa distraktioner, för jag har lagt ut lite mat till fåglar och ekorrar och det är så mysigt att se fågelföräldrarna hämta mat till sina telningar. Här ovan hämtar en havregryn indränkta i rapsolja, och sedan hör man hur ungarna välkomnar föräldern i holken med högljudda pip.


Ibland sätter sig bara ekorrarna precis utanför fönstret och bara stirrar in på mig. De är omåttligt nyfikna!

Det är inte så mycket grönska på Grantorp som man skulle kunna tro. Vet inte vad det beror på men det är färre smörblommor och färre midsommarblomster än alla tidigare år. Jag strödde ut lite fröer i våras som skulle bli en sommaräng, men det grodde inte riktigt, vet inte varför.

Den som är sommarens vinnare är min Neo. Han går på så stappliga ben och är väl lite av en skugga av sig själv, men man ser hur bra han har det. Han ligger och rullar sig i gröngräset och ligger på gräsmattan, och har nyligen även börjat yla efter grannens tik. 🙂


I höstas fick jag ett skott från ett vildvin som jag planterade vid grinden men det tog sig aldrig. Men i år hittade jag två fina plantor på Plantagen i Ludvika, och nu ska det baske mig ta sig! Det är grönt nu men ska bli rött till hösten om allt går enligt plan!


Det ska ringla sig upp och runt portalen vid ingången. Jag ser faktiskt att det redan har börjat växa på sig och en del slanor har jag fäst med ståltråd i rätt riktning.

På Jem & Fix hittade jag två pampiga hibiskusar, och jäklar vilken fart de fick efter omplanteringen till en större kruka och med lite sol. Jättestora blommor! Så fina!


Annars har jag tre tomatplantor som också de är omskolade till större krukor som blommar nu som jag har höga förhoppningar om!

Chleopatra 17 år älskar att vara ute och bara ligga som en ihopkurad hög i trädgården.


Dexter får inte vara lös förrän efter kl 21, när fåglarna och ekorrarna inte äter vid fågelborden längre, och när jag försöker gå med honom i koppel har han inte lust med det längre.


Det finns mycket gräs kvar att klippa, men man behöver först gå med röjsåg och därefter gräsklippare så det är tidskrävande och svettigt. Jag har inte kommit någon vart med det!


Det finns så mycket att se på här, men jag jobbar varje dag i veckan, så det finns inte så mycket tid över för intressen. Hundarna orkar inte längre gå längre sträckor. Jag har gått egna promenader men det är ju helt menlöst, känns så ensamt och tomt. Jag kollar en del på valpannonser! Mest som tidsfördriv. Jag måste börja kontakta kennlar för bordercollies, men har inte kommit till skott. Under tiden blir hundarna alltmer skröpliga.


Doris bara ligger i soffan, och vill bara springa ut på tomten på nätterna för att jaga inbillade rådjur. Alla har vi våra nöjen här! 🙂