Loading...
bengalkatt

Hunden Lukas ankomst och bortskämd bengalkatt

Idag åkte vi upp till Arlanda. Mina goda vänner Irene och Sören skulle ta emot sin hund Lukas som skulle komma med flyg ifrån Kreta. De har haft två hundar ifrån Hittehund som blivit gamla och gått ur tiden. Nu när Irene ville ha en till seniorhund hade jag ju föreningen vilande, så jag rekommenderade dem att ta kontakt med Ingegerd som hjälper hemlösa hundar på Kreta. Jag visste om att hon hade en mellanstor svart seniorhund som hette Lukas och att hon hade haft svårt att hitta ett hem till honom. Irene och Sören bor ute på landet i en liten by utanför Tierp och jag vet ju hur bra en hund får det där. Den senaste labradoren hon fick av mig var en oerhört svår hund, totalt osocial och reserverad. Inte alls rastypisk utan stod bara och blängde under lugg när han såg en människa. Men han blev älskad ändå för den han var.

Vi var lite försenade ut mot Arlanda men hann fram i tid. Lukas hade fått lugnande innan resan och var lite trött och omtöcknad vid ankomst. Jag passade på att skicka med en massa hundtillbehör som jag inte hade användning för själv. Han var så genomsnäll och hanterbar, och när jag ringde senare ikväll hade allt gått så bra. Men han hade tyckt att snön var kall och han frös nog lite. Jag öppnade mina kartonger och skickar iväg två hundtäcken, en sele och en stickad tröja, nu när vi visste Lukas storlek.

 

Väl hemma tog jag ut bengalkatten Dexter på en promenad i solskenet. Det bortskämda lilla kräket jamade och klagade men samtidigt uppskattade han utflykten och gick frimodigt fram till en kille som satt och solade. Dexter är bättre än Hundtricket. Det var en vacker solnedgång ikväll. Djuren var ute på terrassen och ville inte gå in. Kommer bli skönt när det blir varmare väder ute.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.