Loading...
Vandra med hund

Vandring i Nackareservatet och UVI

Dagen började bra. När jag hade packat vår packning för att vandra en sträcka i Nackareservatet lät jag Doris bära klövjeväskor och så bar det iväg! Jag älskar att få gå i skogen även om det var glashalt på sina ställen. Men nu har plusgraderna nått Stockholm så förhoppningsvis överger vintern oss snart. Jag vill vandra Sörmlandsleden, så vi får se när lederna blir isfria. Snart så.

Doris var såklart jätteduktig både under promenaden genom Hammarby Sjöstad till skogen och var lyhörd och tog kontakt i varje hundmöte även när hon blev utskälld av mindre hundar. Skogen är för mig att andas! När vi pausade på några klippor fick Doris råa köttben och jag drack en dricka. Ifrån skogen blev vi hämtade med bil av min man, och vi begav oss till Sickla för att storhandla mat.

Jag kände igår att jag hade en begynnande urinvägsinfektion, och viss av erfarenheten att tranbär etc inte biter på mig behövde jag få fatt i en läkare. Jag registrerade mig på appen Kry i mobilen. Fyllde i mitt frikortsnummer så besöket dessutom blev kostnadsfritt, och 10 minuter senare ringde en läkare upp genom videosamtal. Då hade jag redan fyllt i mina symptom, och två minuter senare fick jag en avisering att antibiotika fanns på mitt apotek. Det är så jag tycker att vården ska fungera! För att hitta en läkartid hos min husläkare innan påsk, det hade troligen inte ens gått. Även om kuren är på fem dagar så brukar det vända redan första dagen. För det är besvärligt att vilja kissa var femte minut.

När vi kom hem gick min man och hämtade ut några paket. Ett av den var ifrån Hundboxen. Jag hade nappat på deras erbjudande om att få hem en låda till hundarna gratis, utan bindningstid. Doris fick öppna lådan och nosade snabbt fram att den innehöll ben och godis. Samt en gul påskkyckling som sa kvack och den var hon inte alls intresserad av. Kycklingen fick lillebror Neo som först vårdade den ömt och snuttade på den, innan han sprättade upp den och dödade den så vi fick vadd över golv och möbler i tre rum. Kvällspromenaden med hundarna blev att vi tog upp min damcykel ifrån källaren och satte nya luft i däcken. Jag tänker ta årets första cykeltur snart, kanske under påsken?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.