Loading...
Vandra med hund

Heldag i Nackareservatet i 14° sol!

Så härlig vandring i tisdags! Vi tog oss faktiskt ut till Hellasgården tillsammans med min väninna Margona, och inte den rakaste vägen utan verkligen genom stigar i skogen, där fikade vi lite snabbt för att sedan ta oss hem samma väg. Doris fick hundfika eftersom jag hade kokat pasta med leverpastej och blandat i korv och köttbullsbitar i pastan, medan vi åt något mindre på fiket vid stranden.

30 0923 steg senare och 20,12 km med 7 368 kalorier brända senare var jag rätt trött i lederna när jag kom hem. Det påverkar inte mina fötter att gå på det mjuka underlaget i skogen, utan jag blir blockhalt så fort jag går längre sträckor på asfalt så vägen hem ifrån Hammarbybacken var inte vidare skön kan jag lova! 😉

Jag har ju hundar som bara blir äldre och äldre, så nästa projekt är att jag ska träffa lite andra hundar vars ägare kan släppa ut dem med mig för en långvandring då och då. Lite win-win, och inget jag kommer ta betalt för. Det gör att mitt behov av att gå längre sträckor i vår och i sommar inte kommer belasta mina hundars leder. På så sätt slipper jag utsätta dem för en ung och pigg unghund, utan kan anpassa motionen efter deras behov.

Nu var ju Doris väldigt pigg och glad i skogen trots att det blev en heldag. Men jag inser ju att det inte är något hon kommer kunna klara av på regelbunden basis. Imorgon ska jag träffa en ung större blandrashund som jag hoppas har lust att följa med mig på utflykter.

Vackra Sjöstan. Den lilla miniatyrstaden man saknar när man inte är här. Så mysig och vacker på våren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.