Loading...
Ytligt

Hår med balayage och yoga

 

I måndags fixade jag mina ögonfransar. Kalla mig fåfäng och ytlig, men jag gör det varannan vecka hos trevliga Samira i Tyresö. Naglarna fixar jag var tredje vecka på salongen Sthlm Ladies och Gents här i Sjöstan. Det kan kompensera för alla förlorade år då jag var för sjuk för att kunna bry mig om mitt utseende alls.
Nu trivs jag bättre med mig själv, och då är det roligt att hålla sig i bättre skick. Jag bokade igår en klippning och färgning med balayage på samma salong där jag gör naglarna. Jag försökte få det gjort i Ludvika när jag var på landet i höstas, men den frisören hade inte en aning om vad jag pratade om. Han låtsades att han var utbildad på balayageteknik, men han gjorde vanliga slingor i folie, men tog lika mycket betalt som om det hade varit med balayage. Så tröttsamt. Han lockade heller inte håret på mig, och slutresultatet blev inte direkt lyckat.

Nu bokade jag in en klippning sista april, samma dag som det är 18 år sedan jag träffade Martin. Jisses, vad tiden går fort! När de färgar med bayalage så *målar* de håret i olika nyanser, och resultatet är helt magiskt så det blir roligt att få göra det, äntligen! Idag hämtade jag en ny Iphone 8 plus som jag skulle ge till min man i present. Han tyckte att jag var slösaktig och vägrade att ta emot den. Jag köpte den på Telenor eftersom jag är supernöjd med dem som operatör. Jag har genomlidit både Tre, Telia och Tele2, men Telenor är den enda mobiloperatör som har en superbra kundtjänst samtidigt som de erbjuder hemtelefoni i mobilen. Tre funkade inte alls på landet, det var noll mottagning och det var ett helsike att bli av med dem. Telenor kunde man föra en dialog med när mottagningen inte var optimal och inom ett år så byggdes en till mast.

Telia är bara en enda lång telefonkö och när man kommer fram så får man prata med en idiot. Jag orkar inte med Telia. Men har lärt mig att man alltid måste be den man talar med att maila vad man har kommit överens om. Jag fick i förra veckan 3500 kr i kompensation ifrån Telia då vårt bredband och hemtelefoni låg nere när vi lämnade landet i höstas. Jag har ringt till dem vid 4 tillfällen för att förmå dem att sluta dra sitt autogiro, skicka påminnelser och slutligen Inkasso. Jag var heligt arg när jag hade samtal med kundtjänstidiot nummer 5, och sedan fick jag kompensation. De förlorade timmarna jag först spenderat i deras telefonkö fick jag dock inte ersättning för. Säg mig, är det NÅGON som är nöjd med Telia?

När jag hämtade paketet med mobilen hade jag Doris med mig till paketombudet. Det är så bra att kunna ha med henne in trots att de befintliga kunderna i butiken snabbt flydde till andra sidan rummet. Hon är stor, hon är svart, hon är hund. Hon är Doris!

Men det är så skönt att bo i Sjöstan då de flesta butiker är hundvänliga. Och de som inte är det ifrån början, de ändrar snabbt inställning då de märker hur det funkar här. De tappar ju kunder annars. Jag undviker de butiker där jag inte kan ta med Doris.

Imorgon kommer en väninna hit för att ha en privatlektion med min man i yoga och andningsträning. Han är stel och kompakt eftersom han tränar på gym och behöver öka upp rörligheten i kroppen. Josefin är en mycket välutbildad yogalärare då hon har utövat yoga till och från sedan 1994, då hon bodde i Sydney. Till en början var yogan ett komplement till hennes 6-åriga cirkus-, teater-, dansutbildning som hon fick i Stockholm, Paris och London. Efter att ha arbetat som cirkusartist och skådespelare samt cirkuspedagog (bl a för Cirkus Cirkör), arbetar Josefin nu heltid som yogalärare och ayurvedisk yogamassör. Hon undervisar i Ashtanga Vinyasa, gravidyoga och mamma-baby yoga samt leder lärarutbildningar i yoga för barn. Jag har känt Josefin sedan flera år då jag fick förtroendet att omplacera hennes hund.

Min uppgift imorgon blir att hålla mig undan och hålla hundarna lugna. Därför börjar jag dagen med att powerwalka i en timme i Sjöstan, ge hundarna mat och sätta mig och jobba samtidigt som Josefin kommer hit. Det skulle nog bli kaotiskt om hundarna var med när Martin ska utöva yoga, minst sagt. Min mor skulle egentligen vara här, hon som är så förtjust i just andningsträning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.