Loading...
Odlaträning

Fröerna är i jorden och jag har dansat sönder mitt knä …

Senaste veckorna har gått väldigt bra på gymmet. Jag har tränat väldigt många gånger i veckan och har tyckt så mycket om att dansa olika danspass. Men till slut knäcktes jag. Förra året fick jag ju ont i vänster fot av att dansa och fortsatte envist att dansa på samtidigt som jag fick laser två gånger i veckan och åt smärtlindring. Jag lärde mig lite av det och köpte specialskor som gick högt upp på vristen och började använda vristskydd.

I vår har jag inte haft ont i vänster fot men plötsligt efter ett intensivt danspass med många tvära vändningar fick jag som en blixt från klar himmel ont i vänster knä. Inte ständigt utan bara när jag gick upp eller nedför trappor. Jag blev väldigt rädd att förvärra skadan så den skulle bli permanent och beställde glucosamin på studs. Började om med värktabletten Naproxen som ska dämpa inflammationen. Jag läste på lite och insåg att jag behövde ett knäskydd så gick in på Sportsrehab som jag samarbetar med i min blogg för att beställa ett sådant. Nu har jag vilat i en vecka från dansen och istället börjat gå ut med hundarna som en galen människa. Jag har inte ont när jag går rakt fram på jämnt underlag.

Då mitt naturliga sköldkörtelhormon jag har ätit under flera år blev indraget och jag fick börja äta en annan sort svarar jag inte bra på den medicinen utan ökar i vikt. Jag tror det är en bidragande orsak till knäproblemet. Jag har beställt två andra mediciner som jag har betalat själv, en ifrån Vietnamn och en ny ifrån Thailand men vet inte när de kommer, om de kommer och om de kommer fungera bättre. Tydligen ska min vanliga medicin inte komma tillbaka förrän sent under det här året.

Igår kom jag äntligen till skott med mina fröer som legat och väntat på mig i en månad. Istället för att gegga med jord köpte jag torvbriketter och de blev jättestora när man hällde vatten på dem. Jag hade aldrig använt det tidigare och blev glatt överraskad hur lätt det var att pilla in ett frö i det lilla hålet. Och jag kände mig nästan lite överintelligent när jag kom på att jag skulle göra en skiss i Photoshop vad jag hade planterat med!


Jag var smart, lärd av tidigare misstag med hundratals tomatplantor och planterade4 tomatplantor av vardera slag. 🙂


Fröerna till Akleja “Nora Barlow” har jag köpt i en facebookgrupp!


Jag har även planterat flera frön av Törnrosas Körtel som jag ser fram att få se växa om jag lyckas med den?

Den är bara ettårig, men skulle bli så fin! Jag har velat ha den länge!


Rosenskära som är tvåfärgad hade jag också köpt på Facebook, så vi får se vad det blir av den. Jag har även sått frön av Röd rudbeckia som jag tänkte plantera på Grantorp!

På Grantorp har vi gott om kattugglor och de jagar på nätterna. I höstas hann det inte tillverkas några holkar till dem och jag hade den ofantliga turen att en tjej på Facebook som skulle flytta erbjöd mig att ta över hennes holk. Så efter att jag och Margona gick Sörmlandsleden i förra veckan hämtades holken och snart är snön borta så det går att sätta upp den på ett vettigt vis! Skulle vara så roligt att få en kattugglefamilj på Grantorp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.