Loading...
Vilda djur

Dräktiga rådjur på Grantorp

Finns inget som att gå i väntans tider. Med glädje följer jag våra rådjur på Grantorp. Jag ser genom tre olika webkameror som är uppsatta över foderstationerna hur hemtamt rådjuren rör sig över gården och att de ligger och idisslar på tomten. Nu är det inte långt kvar förrän kiden föds och jag undrar så hur många det blir.
De kommer ju ligga gömda i skogen första tiden, men sedan, om vi har tur, får vi se dem i webkamerorna.

Det har även kommit ett magert rådjur till Grantorp som har hittat dit. Den kommer alltid ensam och de andra rådjuren kör bort den magra om de är i närheten. Det är bara ett foderbord som har kvar mat just nu men påfyllning är på väg och det blir inget bråk mellan de olika grupperna av rådjur om alla borden är fyllda. De kommer och äter trots att de inte har behövt stödmatas den här vintern. Jag matar dem för att jag vill och för att rådjursstammen kring torpet ska bli starkare. De kommer trots att det nu finns goda örter i skogen.

Så fina är de, och så skygga. Jag vill att de ska vara skygga för människor, men tycker det är skönt att de kan känna att de har en fristad från vargen på vår tomt. Vi har så mycket varg i skogarna då det är flera stora revir nära gården, och gråben tar fler rådjur än jägarna.

Nu undrar jag, när kommer kiden?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.