Loading...
ResorVardagsliv

Det lönar sig att jämföra olika kreditkort om man vill simma i en pool!


För fyra år sedan, innan jag fick licens på naturligt sköldkörtelhormon, behövde jag köpa min sköldkörtelmedicin på nätet. Det var lite problematiskt eftersom den stora läkemedelsindustrin i USA hade strypt möjligheterna att betala med Visa eller Mastercard på det webapoteket. Den enda lösningen var att betala med American Express som de inte hade kunnat påverka på samma vis.
Så jag ansökte om ett Amex som kom hem en kort tid senare. Jag har sedan dess kunnat beställa min medicin i lugn och ro utan att behöva använda en internationell banköverföring som är förenat med mycket mera utgifter. Nu när jag haft mitt kort i fyra år fick jag ett erbjudande ifrån American Express att uppgradera kortet till ett guldkort istället. Jag läste på och fastnade för en sak, att man med sitt prioritypass som följer med med Amexkortet nu får tillträde till olika exklusiva trevliga lounger på flygplatser när man reser. Vem vill inte det liksom? 😉

Den mest otroliga flygplatsloungen finns nog i mitt favoritland Dominikanska Republiken. Om man landar eller flyger ifrån Punta Canas flygplats och har American Express och Prioritypass kan man chilla i deras lounge och samtidigt ta en dopp i swimmingpoolen som har utsikt över flygplanen som landar. Det ser inte helt fel ut för mig.

Men gå gärna in på Kortio och jämför dina olika kreditkort och se om du får bättre fördelar eller en billigare årsavgift med ett annat kort. Man behöver alltid se över sin ekonomi och göra de bästa besluten vad som passar. Vi har ju varit bundna med våra djur under många år men kommer att resa mera framöver och då passar American Express mig bra eftersom de har en egen resebyrå, fri reseförsäkring när man betalar med kortet och en mängd andra fördelar som möjligheten att få ett utbyteskort inom 24 timmar om man förlorar sitt kort under resan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.