Loading...
Vardagsliv

Byggandet av fler fågelholkar


Dagens blogginlägg sponsras av Byggmax! Min mans favoritbutik. Vi brukar ofta handla i Smedjebacken för den butiken är nära oss när vi är på landet. Jag vet inte hur mycket tryckimpregnerat virke vi har köpt till bra pris där. I nästa vecka ska vi dit igen för vi behöver fler fågelholkar. Jag köpte mycket billiga fågelholkar på Rusta i höstas men de är förmodligen för tunna och av för dålig kvalite för de har inte blivit bebodda i år.

Därför blir det till att bygga egna holkar ifrån grunden istället. Jag har sedan tidigare en hel bok om holkbygge med måttanvisningar och det viktigaste har jag beställt ifrån Naturbokhandeln, holkringar av metall som man sätter runt ingångshålet vilket är mycket bra.

Idag har det varit lika varmt som igår och jag startade dagen med att sola i trädgården innan jag gick in till datorn för att jobba. Det har inte blivit någon cykeltur för min del. Martin har ju köpt en ny cykel till mig, en väldigt snabb men lätt mountainbike, men det har bara blivit en premiärtur på den. När det blir svalare väder kommer jag igång med cyklandet.

Hundarna ligger mest och pustar i värmen, jag kan inte gå några långpromenader med dem när det är över 30 grader ute.

Jag har gjort en liten inventering av tomten. Det växer ju kantareller på tomten och jag har sett ungefär hur mycket det är. Jag har en gullig dam som vattnar mina blommor nu när vi är på landet och min första tiolitershink i år tänkte jag plocka till henne.


Idag blev det hamburgare till kvällsmat. Inte så nyttigt men gott. Hundarna följde med i varenda rörelse.


Ekorrungarna kommer och äter nötter och det är ett härligt skådespel att få följa deras uppväxt.

Martin provade pilbågen han köpte för några år sedan men han är inte alltför träffsäker så här i början. Han ska naturligtvis inte skjuta på något levande men det är en pojkleksak! Man får låta dem hållas. :=)


Allt är precis som det ska vara. Neo är glad och springer runt ute på tomten medan Doris håller sig vid min sida. Jag tänker inte på mitt liv i Stockholm när jag är utan det är ju som om jag bor här och aldrig kommer lämna platsen. Det enda som är viktigt för mig är att alltid ha fröer att fylla på till vildfåglarna och ekorrarna och få leva här i lugnet. Jag ser fram emot att få bygga och måla nya holkar och naturligtvis blir det holkar till ekorrfamiljerna med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.