Loading...
torpet

Brinnande onsdag!

Här är det inget miljötänk! På Grantorp räcker aldrig sophämtningen till utan vår stora vedbod fylls med kartonger, påsar med tomma solrosfrön, skräp, tomglas och gud vet allt. Oftast när jag har storstädat slänger jag ned allt som ska slängas i en svart sopsäck, och där blandas plast, papper, järn och kläder, och när det har legat i vedbon en stund så blir säckarna blöta och sliskiga, och då har man ingen större lust att slita upp dem och börja källsortera allt var för sig.

Det är då dags för den stora vårbrasan! Men nu i januari var det ingen snö på marken och det var sådana plusgrader att det var som vår i luften. Så vi började elda med all bensin som vi kunde uppbringa. När elden började att falna gick jag in för att leta efter tyg, men kom utdragandes med en stor bäddmadrass till en 180-säng, och jäklar vad den brann!


Vi påbörjade brasan på tidig eftermiddag och den var igång till sen natt. Hundarna aktar ju sig instinktivt för elden så det var inga problem att ha dem springandes på gården samtidigt. Vi har ju varit ute så mycket de här dagarna att hundarna är helt slut om kvällarna.


Det är vackert med eld. De där oranga lågorna som riktigt smeker runt det man lägger på brasan. Och det är så skönt att bli av med att bråte.

Jag har ju en egen strongman på torpet med, bilderna jag tog ser ut som om han är med i någon aktionfilm! 🙂 Martin är en duglig gårdskarl!


Det är sjukt att det tar en hel dag att elda, men det gör det om man samtidigt springer upp och ned på gården och sliter ut saker ur alla förråd och bodar.
Hundarna springer av och an, Neo gräver, bär stockar, försöker stjäla saker han inte får ha som att knäcka ett krattskaft med sina kraftiga käkar, medan Doris försöker stjäla saker som går att äta.

Jag gick även runt på tomten och såg vilken sorts sly som rådjuren ätit upp knopparna på och såg till att fälla en massa av samma slags sly eftersom de bara kan beta i en viss höjd. Jag vill ju ändå inte ha sly på tomten så det är skönt att ta ned den samtidigt som rådjuren kommer att uppskatta det. Man känner sig så frisk och glad av att bara springa runt på gården och ordna allt så bra det bara går.

Inne om kvällen är man så trött, så trött att det är svårt att förbli klartänkt och sitta och jobba. Det har blivit avsnitt på avsnitt av Criminal Minds istället. När man har varit ute en hel dag, burit, släpat, donat och rört på kroppen då är man trött på alla sätt. Men vi fick mycket gjort och det kändes ju som om det vore vår i luften.

Nästa dag, på torsdagen byggde min man en till rådjursmatare, men det får komma i nästa inlägg, som jag får bakdatera. Nu är vi redan i Stockholm, kom hem sen torsdag kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.