Loading...
Vardagsliv

Avslut på veckan! 115 773 steg den här veckan!

Det har varit en aktiv och bra vecka. Fick in Två PT-pass och Love2Dance på tisdagen, zumba på torsdagen, fredagen och söndagen.
Igår när jag gick ut med hundarna vid 20-tiden åsåg jag en reslig man som stod som fixerad vid kajen och stirrade ut över vattnet. Plötsligt såg jag det guppande huvudet i vattnet och insåg att det var bävern som simmade jämte Hammarby Kaj. Han hade följt bäverns simtur ända ifrån Lumabryggan.

Jag har ju sett bävern vid ett flertal tillfällen men de brukar främst hålla till närmare Sickla Udde där de har några hyddor och gott om mat. Men jag vet att de parar sig i februari och det kan ju tänkas att de rör på sig mer under den tiden. På hemvägen stötte jag ihop med en annan man som hade en terrier och ett ungdomsgäng stod intill vår port vid marinan. Bävern hade avvikit ifrån Hammarby Kaj och simmat in i den lilla marinan utanför min port. Mannen med terriern berättade att han brukade se den i vår marina om kvällarna vid den här tiden.


Jag bor verkligen i ett fantastiskt område med svanar, bävrar, sälar och sjöfåglar och till om med en häger som man ofta ser om kvällarna.


Jag satte mig en stund nedanför huset men jag såg den inte igen, men när jag gick upp i våningen såg jag ifrån terrassen hur den kravlade upp på trappstegen som går ned i vattnet, men när jag gick ned igen hade den simmat ned i vattnet igen. Alla träd mot Luma och Sickla har ju bäverskydd på träden men de träd som står intill marinan har inte det. Jag skulle tycka det vore jätteroligt om bävern fällde ett av dem och drog ned grenarna i vattnet.

Det bor två bävrar i Sjöstan och de är helt ogenerade där de springer runt i Sjöstan och letar föda. Vart kan man bo så nära Stockholms city men leva med en bäver utanför porten? Jag bara undrar… 😉


Varje dag gör jag en grön smoothie på apelsiner, avocado, grönkål, mango och broccoli. Behöver en massa extra vitaminer utöver de vitaminer och mineraler jag redan äter.

 

Idag kom jag upp ur sängen, åt snabbt lite havregrynsgröt och väckte maken för att han skulle köra mig med hundtillbehören till ett lokalt hunddagis som anordnade en hundloppis.


Jag blev ju inte av med allt förstås, men det var ändå värt att vara där 11-14. Nu är frågan vad jag ska göra av med resten?


Dagen har varit intensiv, för direkt efter hundloppisen skjutsade maken hem mig och jag hann äta ett kex innan jag knatade upp för att fixa nageln som var bruten. Nagelstylisten gjorde en ny nagel samtidigt som hon lade på mer material på resterande naglar. På salongen fick jag ny inspiration då jag såg hur de målade naglar för att ha som referensnaglar till kunder. En massa fina naglar med glitter.


Jag var kvar längre än jag hade tänkt på salongen och skulle snabbt springa till bussen som skulle ta mig till zumban, men ena hunden behövde bestämt gå ut just då, så jag joggade upp med honom till parken samtidigt som jag fick beställa en Uber. Joggade hem, in med hunden, hämta gymväskan och sedan med två minuters marginal in på zumban! Puh! Det fick bli en Uber hem med för jag hade inte hunnit fylla på reskassekortet i en automat så jag hade ingen möjlighet att ta bussen hem, och hade ändå bråttom hem.

Äntligen hemma högg jag in på en avocado och två kycklingben innan jag lade mig för att vila en stund. Jag skulle ha gått förbi mamma med men var för trött, behövde sluta ögonen en stund.

Sedan var det dags för hundarna att gå ut en timme. Med musik i öronen tvingade jag mig ut, igen, och gick längst bryggorna tillbaka hem. Det blev ändå totalt 16 035 steg och nästan 12 km idag totalt och det är jag nöjd med.


Det är så fint med alla svanar överallt!


Jag blir alltid lugn och rofylld i den här miljön och det blir ju ännu mysigare ju närmare sommaren vi kommer.


Mina modeller ställer alltid upp.


På kvällen blev det 10 minuters solarium med. Bra med extra D-vitamin och en bättre färg innan vår resa.


Stora Doris som alltid ser till att skaffa sig den bästa platsen!


Och lille Neo som kämpade med ett ben som nästan var större än honom själv.


Ibland behövs det rejäla ben för att få tyst på honom en liten stund.


Om inte Neo gnyr efter sin husse så jamar den här krabaten och tigger mer blötmat. Jag beställde ju en vaggande fisk åt honom före jul och fick nyligen ett brev ifrån Postnord att jag behövde betala 68 kr i tull för eländet med. Men snart är den här. Får se vad bengalkatten tycker om den!

Om mindre än 2 veckor ska jag åter färga håret och göra det mörkare så mörkt som frisören gjorde det allra första gången jag skiftade från blont till kopparrött. Det blir spännande. På tisdag ska vi till den gamle privatläkaren och få resultatet av blodproverna. Jag ska be att han lyssnar på mina lungor för jag har druckit Cocilliana regelbundet nu men det känns som det gör när jag har lunginflammation trots att jag inte har feber. Jag får hosta så snart jag känner kall luft.

Är inte säker på det, men om jag inte blir bra kommer jag kontakta min rara andra husläkare istället. Hon berättade för mig att jag hade lunginflammation för bara några månader sedan när jag också hade en envis hosta och jag blev ju helt bra efter bara några dagar med antibiotika. Är så van att ha lunginflammationer och luftrörskatarrer att jag bara accepterar att det är så.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.