Loading...
VardagslivYtligt

Att dela en ansiktsmask


Jag vet inte riktigt vart jag står i den här frågan. Ska män använda ansiktsmasker eller är det bara vi kvinnor som ska sköta sin hy? En del av mig vill ha en man i vit T-shirt i ett par slitna Levisjeans, med tre dagars skäggstubb som sitter och sjunger med en gitarr på en brygga. Tänk Thomas Ledin och den gamla reklamen för Pripps Blå blå vindar och vatten. Kombinationen konstnärligt med rå manlighet är något som tilltalar mig.

Jag inser dock att det finns lika många produkter för män som för kvinnor på Glamazon där jag handlar allt som har med ansiktsprodukter och smink att göra.

Men den mannen är inte längre modern. 2019-talets man är en man som regelbundet uppsöker en salong för män där de går och får sitt skägg fixat, oljat och trimmat och där salongen samtidigt bjuder på en ansiktsmask. Nutidens man använder kajal när de är artister och de kallar sig gärna för HEN. Jag ryser ibland när jag ser dem för just när man bor i Stockholm blir man så utsatt för diverse löst folk som man inte vet om de DEFINIERAR sig som man eller kvinna.

Innan jul när jag skulle införhandla ett yogahjul till min man man var jag inne på Stadium för att hitta dessa. De fanns endast i väldigt feminina färger som ljusrosa eller ljuslila och jag frågade biträdet i kassan ifall de hade yogahjulen i mer manliga färger. Han såg helt oförstående ut och jag försökte klargöra att jag tyckte att de såg “lite gay” ut för en man. Jag trodde helt enkelt att det någonstans i butiken fanns marinblå eller svarta yogahjul.

Och gud så han vevade igång på en gång. Han var runt 25 år, en modern man med smala spensliga axlar och ett feminint ansikte. Han gav mig en lång lektion i genustänk samtidigt som han spärrade upp ögonen med avsmak och avslutade tiraden av svammel med eftertryck och en besk ton. Jag iddes inte gå in i en diskussion, tänkte att jag tänker inte för allt i världen låta min man öppna en julklapp med ett ljusrosa yogahjul som såg ut som ett tuggummi, det kommer bara inte funka. Kassabiträdet malde på och talade sig varm och svettig för sin sak som jag inte riktigt lyssnade på, utan jag frågade en gång till om yogahjulen fanns i mer “neutrala” färger. Varpå hen-killen tittade på det ljuslila hjulet och sa med något att i tonen att han minsann tyckte att det var väldigt fint. Jag gav upp, och lämnade Stadium 599 kr fattigare, med ett yogahjul som jag tänkte att min man kanske kommer att förkasta.

Min man är storvuxen, tränar på gym, musklad och har en image av seriös gymkille kombinerat med en stenåldersman. Han är väldigt choosefri och naturlig och det är bara så självklart att han inte skulle klä sig i rosa trikåer eller använda smink. Vi har inte ens behövt diskutera det någon gång.

Däremot har han en inneboende fåfänghet. Det finns inte en spegel som han inte speglar sig i och dessa gymposer har jag sett väldigt mycket av under de snart 20 år som vi varit ett par. Det är lite på gränsen för mig att han gärna gör en ansiktsmask.

Det är väl jag som är förlegad, gammeldags, jag har inte hängt med vår tid. Måste jag det???

När jag fick pormaskar på ena kinden och googlade och läste att en ansiktsmask med KOL borde råda bot på problemet och jag surfade in på Glamazon för att hitta detta kom min man bakom min rygg och han pekade snabbt ut rätt ansiktsmask. Det visade sig att han brukade få en ansiktsmask med kol hos sin barberare som skötte hans skägg.

Den tid där jag tillät att han hade skägg. Jag avskyr detta attribut på män. Tycker det är fult, snuskigt och rent utav äckligt med män som har behåring i ansiktet på det viset. Det där skägget rykte nu innan jul och ingen kan vara lyckligare än jag!

Jag beställde rätt många ansiktsmasker på Glamazon och min man hängde gärna med på det. De är ju så enkla att ta av när de har verkat i 25 minuter. Inget klet.

Jag måste gradvis anpassa mig till den tid vi lever i. Att min man inte bara har hårgele på sin badrumshylla utan skäggolja och olika redskap som jag knappt vågar ge mig in på vad de används för. Han har dessutom fått en enorm kvalitet på sitt hår, resultatet av alla vitaminer och kosttillskott som jag matar honom med. Vitaminer på morgonen och mineralerna till kvällen. Särskilt alla Bvitaminer har fått hans hår att bli tjockt och glansigt.

Men, jag är rätt övertygad om att jag fortfarande är kvinnan i vårt äktenskap. Jag tror dock inte att min mor är lika övertygad om det. Hon rynkade på pannan när hon såg min man ikväll, iförd sin ansiktsmask med kol. Det är väl ännu svårare för någon som är 76 år att anpassa sig till en ny värld där männen har ansiktsmask och plockar sina ögonbryn?

Nästa steg är väl att de går i högklackat med? Inte min man dock. Men alla dessa hen som springer runt på stan.

En riktig man enligt min definition är en man som vågar bejaka en kvinnlig sida TILL VISS DEL, dvs han är så pass mycket man att det inte blir gay om han har en ansiktsmask på sig. Det är dessa moderna hen-killar jag har så svårt för. De som är uppvuxna med genomtänk, att små flickor på förskolan mer eller mindre matas med att de ska leka med lastbilar och där små pojkar erbjuds ha klänning för att det så starkt ska poängteras att det inte är någon skillnad mellan könen. Det är för mycket för mig. Jag vill att det finns en klar linje mellan en man och en kvinna. Punkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.