Loading...
Vandra med hund

2 timmar intensiv promenad i Nackareservatet

Efter en intensiv jobbhelg då jag gjorde en veckas jobb på tre dagar eftersom det gick bort lite tid när vi åkt till landet vaknade jag på måndagen och kände ett intensivt behov av att komma ut i skogen! Jag hade bara sett mitt arbetsrum under de senaste tre dygnen.

Bara skogens drottning, Doris fick följa med mig ut. Jag kände inte för att ha koll på båda hundarna, men jag tänker ta Neo på en liknande tur tisdag eftermiddag istället.

Fördelen med att bara ta en hund åt gången är att den som är hemma sparar på sina krafter. Doris fick vara lös hela promenaden och det uppskattar hon Vi såg inte en människa i hela skogen för vi gick på de små stigarna.


Hon är så pigg och fin nu, i bra kondition och varken för tjock eller för smal.

Hon fick ha både halsband och sele eftersom selen har ett handtag på ryggen. När vi går lite fel så jag måste klättra upp eller nedför är det bra skönt att kunna ta tag i handtaget för att få stöd.


Idag blev det inga bilder på mig. Det är dags att gå till frissan och fylla i den mörka färgen i hårbotten. Eftersom jag duschade igår hade jag duschat bort färgen som gör att jag inte ser ut som en tapir.


Naturen är fortfarande vacker. Jag har lagt om mitt schema för november så jag börjar att jobba vid 14 om dagarna eftersom solen går ned allt tidigare för varje dag.

VI gick i en väldigt snabb takt, hon sprang ju lös framför mig och jag hängde på i en mycket intensiv takt. Naturligtvis blev jag halt på kvällen men jag har köpt ett stödbandage nu för stukade vristar som gör sitt jobb.


Imorgon ska det bli något varmare och soligt så det blir lite drägligare att gå ut.

På hemvägen gick vi förbi mammas vårdboende och då personalen och alla boende fick syn på Doris när vi gick i korridoren ville de hälsa på henne så de ropade tillbaka oss. Då var jag totalt svettig på överkroppen och håret låg helt slickat kring ansiktet av svett. Men Doris väcker alltid uppmärksamhet varthän vi är.


Jag blev skyldig Doris mycket godis i skogen för hon är ju tränad att komma in till sidan och få godis när hon ser hundar, när det inte finns några hundar i närheten bjuder hon på egna beteenden och ställer sig och poserar för att få godis. Hon är inte dum inte.


Ikväll gjorde jag torsk i ugnen i egen tomatsås och senare på kvällen bakade jag efter ett nytt recept, baguetter med äppelbitar och hackade valnötter. Bröden blev väldigt goda! Recept kommer, men inte ikväll. Här ska jag avrunda så jag kommer upp till imorgon och en vandring med Neo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.