Loading...
Odla

Vill jag blogga eller inte?

Ja det är frågan om jag vill blogga eller inte. Har jag tiden, lusten och energin? Jag har funderat på det fram och tillbaka i en månads tid och kom fram till att jag kör, men kanske inte lika frekvent som tidigare. Det är mer som en dagbok för mig själv. Så mycket i mitt liv har förändrats. Älskade Neo och älskade Doris gick bort inom loppet av samma vecka. Neo med en tumör i buken och Doris med hjärtsvikt. Bordercollie/australian kelpiekillen Leo kom in i mitt liv som en vuxen omplacering och sedan blev jag äntligen med valp. Halo. Halo fyller snart 9 månader och är den mest fantastiska engelska staffordshirebullterriern.

Hur som helst, jag har precis börjat sätta ut gurka och zuchini i mina pallkragar och även en pumpa. Jag kände att jag skippar både tomater och paprika i år, utan fokuserar på de grönsaker som jag faktiskt tyckte var roligast att odla förra året.

 

Jag har kommit halvvägs eftersom det är rätt så tungt att ta en grep och vända jorden och blanda i 50 kg kogödsel, och plantera och fixa så imorgon tar jag de resterande har jag tänkt.

 

Den gröna zuchinin kommer att leverera. Förra året satte jag 4 st plantor i en pallkrage på 120 x 80 cm, men i år begränsade jag mig till två, och jag tänkte även försöka binda upp zuchinin mot en stolpe så att de inte läggs direkt mot jorden.

Jag håller också på och kämpar med gräset men är genom tomten till ungefär 20 % nu så jag tar lite varje dag, men det är ju lika mycket gräs på andra sidan huset med.

 

Det kommer bli många långa vandringar i sommar med hundarna och i sommar fyller jag även 50 år. Hur kunde tiden gå så här snabbt?