Loading...
Vardagsliv

Vackra Hammarby Sjöstad – Här är jag glad över att bo!

Vi har bott här under 9 år, men ändå blir jag påmind varje gång jag går en promenad i närområdet hur fint området är som vi bor i. Man hinner se så många saker under en och samma promenad. Om jag är stressad eller irriterad när jag lämnar hemmet ändras det helt mirakelöst bara av att uppleva närmaste kvarteret. Nu när solen har börjat visa sig alltmer och vi stadigt går mot varmare temperaturer är det dessutom trevligare att gå ut.

Hammarby Sjöstad har ju många båtplatser och ännu är det för kyligt för att båtarna ska läggas för ankar kring kajkanten, men snart är de tillbaka och bidrar till den fantastiska miljön.


Vi åt lunch ute idag och i bilen funderade vi över om vi skulle hitta en våffla någonstans och ta en fika. Vi valde Bakarna i Henriksdalshamnen i Sjöstan och de hade inga semlor men enorma bakelser.

Jag kunde inte motstå en enorm bit med princesstårta och min man tog en Budepestbakelse.

Efter att ha njutit av utsikten och fikat var vi rätt proppmätta när vi kom hem. Jag hade tänkt sätta mig och arbeta på en gång men kände hur princesstårtan hade landat i min mage och jag behövde verkligen ta en promenad för att bli av med lite kalorier.

Jag tog min Doris och gick ut istället, promenaden gick längst alla bryggor och när jag njuter av all vass, svanar och trevliga människor blir jag på så gott humör med. Jag visste att ett träningspass med min PT på Sats stundade.


Även ifrån terrassen i solnedgången infinner sig ett lugn när man står och tittar ut över vattnet. Snart är det varmt nog att börja ha grönsaker och blommor ute på terasserna. Vi vet inte exakt hur sommaren ser ut. Jag försöker att komma ur det vaccum jag befinner mig i.

Jag känner mig som en liten fjärilspuppa som bara väntar efter att få åka till vårt lantställe. Att få anlända till Grantorp med allt vad det innebär. Jag får inte glömma bort att leva här och nu bara.

2 comments
  1. Sabine

    Hey, vi lever nära Hamburg och känner därför mycket trevliga delar av en stad. Förra helgen besökte vi Stockholm och stannade på BiZ Hammerby. Din beskrivning av distriktet motsvarar exakt hur vi kände oss. Tur för er att fa leva här

    1. admin

      Vad roligt att ni trivdes här i Hammarby Sjöstad och kom gärna tillbaka till sommaren då det är ännu vackrare omgivningar. då kan ni äta goda körsbär direkt ifrån de stora träden i juli månad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.