Loading...
Vardagsliv

Stockholmslivet är så annorlunda

Nu trivs jag i mitt arbetsrum. Det är min domän. Jag njuter av att kunna titta till höger om skrivbordet och se mitt fönster. Istället för att fönsterbrädan var avlastningsställe för andra saker har jag liv i rummet. Jag tittar på växterna flera gånger i timmen tror jag. Någonstans på landet har jag ett fotoalbum med bilder ifrån när jag var 11-12 år och alla växter som prunkade i mitt fönster. Redan då tyckte jag ju att det var mysigt. Den här hösten och vintern i stan kommer att bli mysig.

Kikade lite på växtbelysning på IKEA idag. Det enklaste är nog hänglampor. Jag hittade ett gäng med krukor på Dollarstore. Vi fastnade liksom i Kungens Kurva ett bra tag och när jag kom hem var jag sen och slängde mig in framför datorn och började att jobba i samma sekund som jag sjönk ned på stolen.

När jag avslutat mitt jobbpass stack min man till gymmet och då passade jag på att ta bort bordsduken och veckla ut tidningspapper, bära in jord och plantera 3 av de 4 skotten som kom med posten idag. Det fjärde skottet hade skadats i transporten och var för klent. De andra var mycket större än jag trott och hade kraftiga rötter. Jag hade tänkt hinna klart innan mannen kom hem, men han släntrade in. Sa faktiskt ingenting om de nya planterade skotten. Han är man, kanske märker han inte att de blir fler.

Jag hittade hängamplar på Plantagen och stannade till vid flera riktigt stora växter där. Jättebra priser med. Insåg dock att hundarna var med i bilen och att låset till bagageluckan gått i baklås så det var inte lägligt att dessutom försöka få in stora krukväxter. Vardagsrummet prunkar nu och jag känner mig glad och avspänd när jag ser växterna. De flesta har nu ytterkrukor tack vare Dollarstore och de som saknar vet jag vilken storlek jag behöver införskaffa till dem.

När vi gick genom IKEA hittade jag ett stort mjukisdjur som jag visste skulle falla Ne i smaken. En gigantisk grön dinosaur av något slag. Först låg han och snuttade på den med en våldsam touch, sedan sprättade han upp den. Min härligt pedantiska man tog tydligen hand om all vitt vadd som hann sprida sig över hela soffan och golvet, för nästa gång jag kikade in i vardagsrummet var det städat där.

Det är både för och nackdelar att leva med en ordningsam man. Nackdelen är att han vill ha det estetiskt avskalat och rent medan jag älskar att kunna använda ett hem, få strö ut mig och tillhörigheter. Man måste ju ändå få leva i ett hem? Idag blev han inte som ett åskmoln när han såg blomjord på golvet iallafall utan behärskade sig och iakttog mig när jag dammsög upp det. Jag skulle ha svårt att leva med en man som drällde saker omkring sig. En man som beter sig som jag. Ja aldrig kan man vara helt nöjd!

Utanför IKEA såg jag något fantastiskt! Jag har aldrig tänkt på det men IKEA är omgärdat av en massa stora ekar. Någon parkansvarig där har sopat eller använt någon maskin för att få bort alla ekollon och nu LAGT DET I ENORMA PRYDLIGA HÖGAR intill ekarna. Jag hann inte, men jag ville springa till bilen och hämta en kartong jag har där och bara ösa in alla ihopsamlade ekollon. Vi hann inte, var ju redan sena.

Vi ska istället börja dagen imorgon med att jag, mannen och hundarna åker till Hellasgården. Där kan jag sätta mig ned på baken och ösa in ekollonen som låg på marken där medan han tar hundarna på en runda. Ekollonen kommer att gå åt på landet. Tyvärr ser det inte ut som om vi har möjlighet att åka till torpet förrän tidigast den 12 november. Vi ska bara stanna någon dag, fylla på mat till de vilda djuren och hämta det sista. Jag har rätt så mycket omkring mig den här hösten men ska ta mig tid både för vandringar samt samla in ekollon. Imorgon och torsdag blir det dock inga långa vandringar, då är det andra prioriteringar. När jag är på landet börjar varje dag med en långvandring. Men Stockholmslivet är så annorlunda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.