Loading...
Vardagsliv

Redan pollen i luften

Pollen! Jag har känt lite snuva i näsan under några dagar. Inte jättemycket, men tillräckligt för att jag har tänkt att jag kanske ådragit mig någon lätt förkylning av allt friluftsliv. Pollen var verkligen det sista jag tänkte på. Vem tänker på pollenprognoser när det ligger en dm hög is över hela Sjöstan och det inte finns ett grässtrå eller ett grönt löv någonstans? Igår när jag skulle somna kollade jag väderprognosen. Då såg jag att det i dessa minusgrader var pollen i luften för al och hassel vilket jag reagerar på. Idag kände jag tydligt av det eftersom det bara var när jag var utomhus som näsan rann. Jag tycker det är som ett hån att behöva lida av pollenallergi utan att det ens är vår. Inte ens något som liknar vår.

Jag rotade genom mina lådor och hittade lite medikamenter iallafall, så jag hoppas det har stillat sig till imorgon. När mitt immunförsvar blev sämre och sämre var jag så pass drabbad under pollensäsongen att jag behövde ta kosrtisonsprutan Depo-Medrol varje vår, ibland två till och med. Förra året klarade jag mig med tabletter morgon och kväll, nässpray och ögondroppar. Ska bli intressant att se hur pass påverkad jag blir i vår.

Har haft en lång arbetsdag. Lika bra att sussa snart. Har en del mail, meddelanden och sms att besvara, men det blir under morgondagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.