Loading...
Odla

Nya gröna kontaktlinser och flera palettblad!

Jag har länge saknat mina färgade gröna kontaktlinser. Jag hade dem under flera år men de slutade att tillverkas för några år sedan. Jag har länge letat efter en ersättare men det har varit svårt att hitta samma diameter och baskurva så de linser jag har provat har inte suttit bra. Eftersom jag är närsynt och beroende av att se har jag ratat alla kontaktlinser som inte är bekväma i ögonen.

För några veckor sedan hittade jag ett nytt märke av gröna linser och de kom fram i brevlådan idag. Jättebra passform, lätta att sätta på. Har nu haft dem inne i flera timmar och de sitter bra. Men. Men. Det är två kontaktlinser ifrån samma tillverkare men i två hela olika gröna nyanser! Jag har aldrig varit med om något liknande! Förmodligen kan det bli hur som helst om man beställer. 😉

Jag får väl prova att beställa dem på nytt och försöka hitta två makar som är någorlunda matchade med varandra?

Den här veckan ska jag träna på gymmet måndag, onsdag och fredag. Idag var jag glad över att jag kunde träna inne eftersom det var så himla kallt och kyligt ute. Det inbjöd inte direkt till någon långpromenad. Förra veckan fick jag bra motion med tre riktigt bra vandringar i skogen och två gympass. Doris är ju mycket piggare än Neo men båda hundarna håller trots att de har fyllt 10 år nu. Det ska bli varmare igen och jag avvaktar med långa vandringar fram till dess.

Förutom träning och jobb sitter jag en del på Tradera och bjuder på palettblad igen. Jag vill ha färgstarka palettblad i rosa/röda/gula nyanser och är på god väg att samla på mig en bra samling. Nu imorgon tänkte jag även åka till en handelsträdgård som jag har fått tips om har mycket olika palettblad. Om sommaren blir varm kan palettbladen planteras ut på terrasserna efter invänjning. Ikväll när jag skulle börja plantera lite skott märkte jag att min man hade slängt min jord. Nåväl, hans städmani kan slå över ibland men jag kommer köpa ny planteringsjord imorgon. Förutom sticklingar har jag nämligen köpt frön till några palettblad som jag ska få upp själv.

Det finns många fina palettblad och jag ska lägga en sida på min hemsida med namnen på de som jag har hemma och de jag fortfarande söker efter. Eftersom jag har haft växtlampor till palettbladen under vintern är de i strålande form nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.