Loading...
recept

Näringsrika gröna smoothies

Ikväll fick jag en god näringsrik smoothie av min man. Han är så omtänksam. Det är ett så bra sätt att få i sig de grönsaker som är viktiga för kroppen, när man mixar ihop dem i en smoothie. Inte de smoothies som man hittar färdiga i livsmedelsbutiken som är fulla med socker och E-ämnen. De flesta som säljer bra är pastöriserade och det är inte alls nyttigt bränsle du vill fylla din kropp med. Färska och hemgjorda juicer och smoothies är däremot rena hälsobomberna och du kan själv bestämma ingredienserna. Man får prova sig fram!

När din kropp har fått smak på dina olika flytande smoothies kommer du inte vilja vara utan dem, någonsin. Gröna smoothies är i min smak inte lika goda, men den hjälper kroppen att balansera blodsocker, rena sig och avlägsna sådant som gjort den trött och sur. Jag är dålig på att få i mig tillräckligt med grönsaker i min dagliga kosthållning, och därför är det skönt att kunna komplettera med de gröna med. Jag skulle aldrig få i mig lika mycket grönsaker med kniv och gaffel!

Smoothies är ett underbart sätt att tillföra kroppen näring. Jag vill gärna ha en gul smoothie på morgonen och en grön på kvällen. Jag märker en skillnad i mitt allmänna välmående om jag tar mig tid för det. Vi använder en blender av ett märke som heter Wilfa, som finns här.

Om man har tid gör man sin smoothie ifrån grunden där jag använder apelsiner som bas till den gula som jag vill ha på morgonen. Då har jag frukten i kylskåpet så den är kall när jag skalar och hackar den eftersom en iskall dryck är så mycket godare än en rumstempererad. Om jag har bråttom slänger jag i en färdig smoothiemix som finns i de flesta matvarubutiker tillsammans med apelsinerna. Men det finns en uppsjö av olika goda, roliga och näringsrika recept man hittar på nätet. Man hittar snart sina favoriter. Sommartid använder jag helt färska bär och frukt och det känns riktigt hur kroppen får i sig näring och alla antioxidanter. Jag plockar hallon på sommaren och när jag kommer hem lägger jag in dem i frysen, redo att läggas i blendern. Samma sak med blåbär, lingon och alla färska bär ifrån trädgården och som växer vilt i skog och mark.

Det bästa knepet för att rengöra blendern är sedan att hälla i vatten och en gnutta diskmedel i den och sätta på den några sekunder på högsta effekt, så är den dessutom självdiskande!

 

Den här goda lättdruckna smoothien var gjord av ingredienserna på bilden:

*bananer
*avocados
*gröna äpplen
*frysta ananasbitar
*selleri
*bladspenat
*Tranbär
*Kiwis
*chiafrön
*linfrön
*iskallt vatten

One comment
  1. Veronika

    Hej,är intresserad vart jag kan få tag på medicinen hur ska jag dosera,har bara en halv sköldkörtel och de säger att proverna ser bra ut…har fibromyalgi och utmattningsdepression sen många år tillbaka överviktig också de hör säkert ihop med körteln.kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.