Loading...
Vardagsliv

Motiverad idag! Från vecka 14 skärper jag mig! :)

 

Dagens besök hos dietisten var för mig mycket motiverande och gav mig inspiration. Min man sa att jag gav henne all information och att hon bara sa det jag ville höra, att hon höll med mig. Men det var för att han föreslog, sitt eviga mantra att han kunde börja styrketräna med mig eller ha egenkroppsträning hemma. Men då frågade hon vad jag ville göra och jag berättade om mitt naturintresse och alla långpromenader jag kan ta i vår när snöslasket försvinner, om cykeln jag har beställt och kan komma ut på så fort gruset sopats upp från gatorna, och ridningen som jag saknar sedan stallet stängde. Då klargjorde hon, precis som jag själv vet, att den motion som man tycker om är den som blir av. Hon vågade till och med säga att hon dissade min man, och hans ilska efter det låg kvar i flera timmar. Sedan gick han till gymmet för att avreagera sig.

Effekten det stärkande samtalet hade på mig var att jag laddade mitt Fitbitarmband ikväll. Jag har inte tid förrän vecka 14 att sätta igång enligt hennes instruktioner pga mitt stillasittande arbete, men fram till dess kan vi åtminstone äta bra mat. Vi var till Willys och handlade och nu har vi mat för någon vecka fram. Det är synd att det är så kallt och slaskigt ute för om det bara hade varit 7-10 plus hade jag velat komma igång med att cykla. I cykelrummet här står min turkosa damcykel, och någon gång under veckan, kanske till och med imorgon levereras den nya cykeln med 24 växlar. Fitbitarmbandet är mitt absolut bästa köp. Jag har använt dem under flera år och är inne på mitt femte armband. Jag gillar att det mäter både antal steg, sträcka och puls för då kan man följa det i realtid i en app. Jag vill gärna ligga över 20 000 steg om dagen, och det är en längre promenad om dagen, som kan kombineras med att hunden eller hundarna bär klövjeväskor. Då tar de med sig vätskan jag behöver och så kan de bära lite mellanmål och grisöron eller lite picknickar till hundarna med. Synd att jag är så pass uppbokat med jobb fram till början av april, men det får vara så.

När jag är ute och går lyssnar jag på ljudböcker. Jag har ett abonnemang hos Storytel och just nu lyssnar jag på Katrin Zytiomerskas bok Dags att bli smalför att den är jäkligt roligt skriven och mycket rak. Jag provade först Storytel eftersom det är en gratis provperiod på 14 dagar men beslöt mig för att behålla abonnemanget för jag har så stort utbyte av det. Det är skönt att lyssna på en ljudbok medan jag ska somna, när jag ligger hos fransstylisten och får nya fransar och tidvis när jag är ute och går. Jag har aldrig börjat att lyssna på poddar utan föredrar ljudböcker.

I förmiddags ringde mammas hemsjukvård och berättade att hon kunde slippa sin husläkare genom att bli ansluten till hemsjukvårdens hemläkare istället. Då slipper hon dessutom åka dit utan de kommer till henne. Det lät ju väldigt bra, och han kommer dit på ett första besök imorgon så jag väntar på att de ska bekräfta tiden.

Mamma vill även ha nya muggar som hon har hittat själv, jättefina på Hemtex med fina motiv Det var smidigt att beställa dem på Hemtex för det blir fri frakt om jag beställer dem för upphämtning i en fysik butik. De har även 30 dagars öppet kö och fri retur, vilket är bra för mamma tror jag. Hon ville även ha en mortel. Idag fick jag ett mail att den bok jag har beställt på Bokus är på väg hem till mig. Jag har inte läst så mycket på senaste tiden, det har mest blivit Storytel för min del men det blir skönt med en fysisk bok med.

 

Jag får hoppas att hundarna är pigga och alerta i början av april. De kommer få gå mycket med klövjeväskor och så snart gruset sopas bort och det blir varmare ute kan jag ta långa cykelrundor in till stan eller i Nackareservatet. Jag tror till och med jag skulle kunna lära mig vägen så jag kan cykla hem till mamma i Midsommarkransen om jag kollar upp kartan hur det är smidigast att cykla dit. När jag har gått dit brukar jag gå längst vattnet i Årstaviken och fortsätta förbi Liljeholmen och sedan gå till Midsommarkransen därifrån. Möjligt att det är bästa vägen eller att cykla via Älvsjö.

Jag har suttit stilla för mycket framför datorn senaste månaderna så nu ska jag planera in mitt liv utifrån mina intressen och min motion istället.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.