Loading...
Vandra med hund

Molnig dag i Nackareservatet/Sörmlandsleden

En promenad på bara 9 km i den snåriga terrängen på Sörmlandsleden. Foten som fortfarande inte är bra sedan stukningen höll, men det var lite nätt och jämnt.
Nu har jag använt mitt Fitbitarmband i flera dagar, och kommit underfund med att jag gör av med 9 kalorier per minut när jag vandrar i skogen och 16 kalorier per minut när jag går på ett danspass på gymmet. Det får mig mer motiverad till att gå på Zumba och Love2Dance. Samtidigt är danspassen roligare än styrketräning.


Jag har bokat in mig på Zumba på fredag och förmodligen även nästa fredag. PT-pass två fredagar i rad strax efter zumban. Kommer bli mycket intressant att följa på aktiveringsarmbandet vad som sker i kroppen på de respektive aktiviteterna.


Som alltid var det en trevlig promenad, i Margonas sällskap. Hon går lite snabbt bara.


Ikväll var jag halt efter den här vandringen, och när vi på kvällen skulle storhandla på ICA blev jag ännu haltare.


Men det är ändå värt det för att komma ut i skogen. Det är inte min fot med makro daktyli som borde opereras som jag har ont i och stukar utan det är vänsterfoten som i så många år har fått kompensera för högerfoten. Det kommer sluta med att jag behöver operera båda fötterna för båda är som stukade oavbrutet. Jag orkade inte med Capio sist eftersom de inte bara krävde en MR och ultraljud utan även en uppdatering av en vanlig slätröntgen, och då var jag på landet och hade ingen lust att åka till Stockholm för en röntgen. Varje ny ortoped vill ha nya röntgenplåtar, trots att de är identiska sedan alla år, bara att skadorna förvärras. Nu har jag planer på att försöka få en operation till hösten så jag slipper tänka på det över sommaren. Men har inte hittat en kirurg ännu. Alla hävdar ju att de inte kan, och åren går.


Det var gott att komma ut och känna skogens friska dofter. Vi behövde det, både hundar och människor.


Jag ska försöka ta mig iväg, bara med Doris och vandra sträckan Bergshamra-Helenelund igen. Jag tycker om den och det är inte så mycket folk om man går dagtid en vardag.


Fler vandringar i skogen blir det under 2020. Men allra bäst är skogarna på landet där man knappt möter en enda människa.


Doris uppskattar också skogarna kring Grantorp där hon kan springa fritt över vidderna.


Det är en rätt så trött hund jag har idag. Trött och nöjd. Torsdagen blir det 2 timmars promenad men uppdelat med en timme vid frukost och en på kvällen. Måste ju spara på de små.
Under torsdag-söndag får jag satsa mest på jobbet. Synd att man jobbar, annars hade man kunnat tillbringa all tid i naturen. Dock är det ändå för mörkt för det den här årstiden. Men det blir ljusare dag för dag så det får man vara glad för!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.