Loading...
Vardagsliv

Från blodprover till övertrött!

Det här var en trött, trött och lång dag. Jag och Martin skulle ta blodprover på morgonen. Jag kom i säng sent och jag sov 4,51 minuter på natten enligt mitt Fitbitarmband så jag började dagen som ett spöke. När vi kom till provtagningsstället hade en mängd andra kommit på samma tanke efter alla röda helger så vi fick näst intill sovandes sitta och vänta i 60 minuter. Maken tog dubbla blodprover så han lämnade hela 30 rör, och rätt blek ville han ha mat i sig på en gång. Labbkvinnan hade frågat honom om “Klarar du det”, vid ifyllandet av alla 30 rör, så maken var extra bortklemad och kände att han behövde fylla på med energi.

Jag skulle träffa min väninna Anna med dotter. Vi har inte setts på evigheter!  Blek och trött åkte jag och fikade med dem i några timmar, och därefter blev det en kort paus hemma innan jag slängde i mig en energidryck för att klara av kvällens “Love2Dancepass” på Sats. Det var egentligen årets sämsta dag att gå ett nytt pass, men jag hade sett fram emot det så länge att jag gick ändå. Och just det passet var det bästa av de jag hittills provat på Sats, och då tycker jag ändå om Zumban på fredagar.

Man kan ju lugnt säga att det brände en hel del kalorier med. 824 kalorier och min puls var uppe i 178 slag som mest. Svettigt? Haha!
Näst intill apatisk när jag klev ut i den väntande bilen och sedan verkligen slängde i mig en ost och skinksallad med avocado.


Jag har en ögoninfektion i ena ögat och har därför behövt ta bort hela min fransförlängning på det ögat. Känns lite scary att ha några långa fransar kvar på ett öga och knappt några alls ofärgade på det ena. Men vad ska man göra?


Vi åker till landet på måndag och stannar till torsdag. Gott om tid för att maken ska bygga fler rådjursmatare och att vi ska hinna koppla av lite! Underbart!


“Mina” rådjur på Grantorp kommer inte direkt dö svältdöden i vinter! Jag har beställt 13 påsar viltfoder och en saltsten ifrån Foderboden, fri frakt med, man tackar!


Det gör inget att de är lite övergödda, det gör att kommande generation får en god start i livet!


Det är vanligare att rådjur ser ut så här vintertid eftersom deras svaga klövar inte kan skotta under snön som täcker deras mat.


Jag tycker att man ska hjälpa till på de sätt man har möjlighet till.
Därav flera foderbord för om det blir en tuff vinter är det konkurrens om maten och de svaga individerna blir bortjagade och brukar duka undan precis intill matplatsen om det bara finns en. Det är bra att börja utfodra rådjur så tidigt som möjligt så deras matsmältningsystem vänjer sig vid en varierad kost. Rådjur som plötsligt får hö eller havrekross när de redan har svultit en tid klarar ofta inte av fodret. Så att mata in dem tidigt på hösten och vänja dem vid foderplatserna är att föredra. Viltpelletsen är vitaminberikad och det är mest naturligt för dem att gå över på den på hösten eller tidig vinter.

Jag ska hugga tag i grannen som jobbar i skogen och kan sina grejer, för jag vill ta ned lite aspar till rådjuren när vi åker ut och jag har så svårt att känna igen träden när de inte har löv.


Imorgon ska det bli 9 grader plus och sol! Den här damen och lille Neo ska med oss ut och gå Sörmlandsleden.


Det är hon ovetandes om ikväll när hon ligger och tigger om att få klorna klippta eftersom hon vet precis att intill klotången ligger det vomburgare som är hett eftertraktade!


Vi ska ta ut oss ordentligt imorgon, jag vilar torsdag, och sedan fredag kör jag zumba, om jag kommer in på passet. Jag är på köplats 6 idag, men jag hoppas folk avbokar som de gjorde sist!

Nu är jag superdupertrött då jag varit vaken tok för länge utan ordentlig sömn innan. Jag sover alltid minst 7-8 timmar annars och på rätt tider. Men när man varit vaken för länge av andra andningen då blir det till och med svårt att sova till natten….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.