Loading...
Arken ZooHundaktiveringkattmat

Minus 14 grader

Nu kom vintern till Stockholm med. Just nu är det minus 14 grader ute och enligt vädertjänsten Klart.se så ska det kännas som minus 21. Ja tack, det gör det! Imorse när jag tog ut hundarna kom en granne med en skidluva för ansiktet, som ser ut som en rånarluva och det är verkligen en bra uppfinning för väder som detta. Jag använde det när jag bodde på vårt torp i Dalarna för där kunde temperaturen hålla sig runt minus 25 på vintrarna.

Jag powerwalkar med hundarna en timme innan frukost nästan varje dag. Det är min gräns för hur länge jag vill vara ute i den här kylan, och även hundarnas gräns innan de får köldkramp och går på 3 ben. Jag nekar att jag kunde vara den där ambitiösa hundägaren som tar fram ett par skidor och låter hundarna dra, men jag avvaktar tills det blir lite varmare så vi kan långvandra igen. Tiden jag får över ser jag till att jobba istället.

 

Jag har fyllt på förrådet med hundgodis och hundtugg och en produkt som jag verkligen gillar är torkad nötlunga. Jag brukar använda det när jag kör uppletande i skogen och kan lägga det i ihåliga träd, gräva ned det i backen eller under mossa. Sedan gör jag en stor sökruta som jag trampar upp och låter hunden jobba sig fram. Nötlungan är så tacksam för det eftersom den luktar så bra. Den är även bra för att ge hundar som har tendens till magkatarr på tom mage. Då kan de få en bit lunga innan läggdags. Jag tycker verkligen om Pommys produkter, och även deras fantastiska ben. Kalvbenen använder jag för att jag är slö och inte borstar tänderna på mina hundar, och det gör att deras tänder hålls vita. Jag handlar en hel del hos Arken Zoo, både på nätet och i butik.

Butiken i Kungens Kurva är jättebra tycker jag. Jag har handlat där i flera år och personalen är verkligen insatt. När jag står och väntar på att köpa akvariefiskar till vårt stora akvarium tycker jag det är så roligt att höra hur butiksföreståndaren där står och kan alla fiskars karaktär och behov som rinnande vatten. När man handlar fisk får man också med en papperslapp påklistrad på påsen med information om fisken. Nu när jag var inne på deras hemsida ser jag att ett hundtäcke som jag varit sugen på länge nu är nedsatt med 20 %. Doris har ju en massa olika hundtäcken, och vi använder ju mest Back on Track, men jag kan inte motstå lusten att ge henne att lite tjejigt rosa täcke. Hurtta har ett täcke som heter Out Summit Parka i färgen körsbär. Det är lite smart att köpa vintertäcken precis när det är i slutet av säsongen! Jag lånade ett täcke när jag var ute Tyresta naturreservat och det började ösregna, och hon var så fin i den färgen. Och så matchade vi varandra! Så vi behöver ett nytt täcke!

När jag var inne i butiken och köpte fiskar såg jag att det fanns ett stort urval av moderna kattlådor. Jag är så himla trött på all kattsand hemma. Till och med när vi är på landet går våra knäppa katter in till lådan istället för att göra det ute. Jag är dock osäker på om utformandet av kattlådorna skulle passa vår äldre tjocka katt Chleo. Man går in i dem ifrån taket, men jag är osäker på om hon kommer upp. Hon älskar ju den nya maten  ifrån Royal Canin som är för hud och päls. Chleo har alltid haft lite dålig päls jämfört med de andra katterna, men sedan jag bytte till det nya fodret med Omega 3 och omega 6 som är för katter med päls och hudproblem och som motverkar glanslös päls, har jag sett en markant skillnad, hon har fått helt glansig päls igen! Egentligen borde hon sättas på ett lightfoder. Men jag har inte bytt ännu för katterna gillar det nya fodret så mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.