Loading...
Vardagsliv

Livet på torpet i regnet!

Jag lever, men vi har inte så stor variation i dagarna här. Det regnar för det mesta och hundarna är dyngsura när de kommer in genom dörren. Själv har jag inte haft så många ärenden utomhus. 😉 Varför gå ut när man slipper? Men det ska snart bli lite bättre med uppehåll så vi kan komma ut i skogen igen. Jag har jobbat långa timmar i veckan och det kommer bli ännu mera under helgen. För att göra det enkelt för mig lagade jag en stor form med en köttfärs och potatisgratäng och sedan äter jag av den i omgångar.

Vi lyckades att få en pc såld som vi bara har använt till Netflix på landet, och min man har nu köpt ett paket med verktyg i Stockholm där han kan använda samma batteri till alla verktyg. Jag ser framför mig hur jag ska få ett katthus på altanten så kissarna har någonstans att vara om regnet överraskar dem hur jag ska få ett planteringsbord i vår så att jag kan plantera alla mina växter, och hur dessa ekorreholkar äntligen ska bli av!


Jag har även köpt en dator ifrån mitt semesterkonto. Jag hade lagt undan för att vara borta en hel månad i vinter i ett varmt land men jag sparar varje månad så den slanten är snart tillbaka. Jag har naturligtvis köpt en Imac och eftersom de är dyra har jag alltid haft begagnade sådana. Nu får jag en skräddarsydd sådan direkt ifrån Apple som jag kommer bli mycket nöjd med. Jag jobbar ju ändå så pass mycket att det är behövligt. Måste ju göra något för att fira en befordran på jobbet!

Varje kväll pratar jag med mannen på Skype och han låter kameran svepa över hela lägenheten så att jag får se hur alla akvariefiskar och mina palettblad mår. Jag kommer köpa hyllor på IKEA så att jag kan ha mina blommor på väggen med växtbelysning i vinter. Kanske inte lika extremt som det här men nära inpå.

Det är jättedåligt internet här just nu sedan åskan gjorde att adsl försvann. Det är felanmält men Felia bara skjuter på datumet som det ska vara reparerat. Jag surfar med telefonen klistrad på fönstret med silvertape och så gör jag en delad anslutning till min dator. Det funkar att jobba så men det går ju inte direkt … snabbt!

Martin kommer hit på måndag och har då med sig ett modem ifrån en annan operatör, Net1, får se hur det funkar här så. Känns konstigt att snart lämna landet, men det är så det får bli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.