Loading...
Odla

Jag har blivit beroende och borde in på behandlingshem!

Det finns inget så härligt som att vara fast i träsket. Få sin nästa kick, få känna adrenalinkicken när man fått sitt fix. Jag borde hoppa på ett 12-stegsprogram, men jag kan bara inte. Jag har precis blivit beroende och ruset har fortfarande inte lämnat mig. Jag behöver känna hur adrenalinet pumpar i min kropp när jag hittar mitt knark. Jag har inte vågat berätta för min man exakt hur långt jag har gått. Vidden av beroendet eller om jag kan ta mig ur det. Jag satsar på att han är färgblind, tror att alla krukväxter är samma växt. Att han inte kommer märka hur snabb jag är på att tömma postfacket innan honom. Bekräfta bud! KLICK! Det är mitt fix!

Det började, som alla missbruk i väldigt liten skala.
Jag och min man som haft orchideer i väldigt många år, krukväxter som passade oss bra med långa perioder mellan vattningarna pga torpet, bestämde oss för att vi ville ha krukväxter istället. Jag blev stormande glad och köpte glatt alla de krukväxter som fyllde mig flickrum i 12årsåldern. Den tid jag prenumererade på blad om olika krukväxter som sattes in i en pärm. Jag hade till slut flera pärmar. Jag önskar så att jag hade dem kvar, med alla fina bilder och kvalitetsblad med skötselråd. Men jag lånade ut pärmarna till en väninna, Johanna.

Vi tappade kontakten och nästa gång jag såg Johanna var det på löpsedlarna. Hon hade blivit kär i fel man, en man som suttit i fängelse för mord. En man som hon säkert ville hela och hjälpa och som hon förlovat sig med. När hon ville bryta förlovningen mördade han henne. Jag har plågat mig själv med att läsa en del av förundersökningsprotokollet och domen som är offentlig. Johanna var en pysslig och fin tjej, och jag kan inte se att någon kvinna ska kunna behöva utstå att dö som hon gjorde. Verkligen fruktansvärt.

Men det var en parentes.

Vila i frid Johanna.

När jag köpte krukväxter letade jag speciellt efter de krukväxter jag tyckte om och hade under uppväxtåren. Hjärtan på snören, asparagus, palettblad, rosenblad, ampelliljor etc. Palettbladet var jag väldigt glad över att hitta. Sedan en kväll när jag hade tråkigt slog jag på Marketplace på Facebook.
Livsfarligt!
Gör inte som jag.
Inte att rekommendera!

Jag hittade en massa krukväxter och plötsligt en massa bilder på palettblad i olika färger och utseenden. Väldigt snabbt hittade jag en som sålde sticklingar och hon svarade snabbt, jag betalade så gott som ingenting med swish och hon skulle posta på måndag. Men det slutade inte där. Blomsteraffären Pom Pom i Sjöstaden hade lagt ut på sin Instagram att de fått in palettblad i olika färger och jag begav mig dit på en promenad. Dock var jag lite förvirrad så jag hamnade på den andra blomsteraffären, Magnolia, som jag i min förvirrade hjärna trodde var Pom Pom, men så länge de hade palettglad var jag ju nöjd och köpte ett fint i lila och ljusgrönt.

Sedan fortsatte det med att jag kom på att Tradera, auktionssajten såklart kunde ha palettblad. Och det var här jag tappade kontrollen! Det visade sig att det fanns ett flertal pågående auktioner, alla regnbågens färger. Och jag blev fast. Det var spiken i kistan. Det mest åtråvärda är svarta palettblad, de blir tydligen jättedyra på auktionssajten. Men jag tänker ekonomiskt, att om jag kan köpa ett sådant är väl det en klok investering för om jag sedan säljer sticklingar kommer ju skottet att betala sig? Gamla auktioner kan visa att folk har trissat upp priset till 4-600 kr per skott. Helt galet!

Ja hur som helst är jag inte så dum att jag bjuder på ett skott när det är flera dagar kvar på budgivningen. Jag ser istället till att anteckna sluttiden för de skott jag vill ha. Sedan gömmer jag mig som en krokodil. Om skottet är uppe i säg 55 kronor och jag förstår att fler budgivare kommer ge sig in i leken på sluttampen, då lägger jag ett högt maxbud, men det lägger jag exakt 3 sekunder innan auktionen tar slut. Det innebär att de andra som bjuder hinner få upp på sin skärm att de är överbjudna, men de hinner aldrig lägga ett motbud! Jag är inte helt ointelligent!

Nu har jag vunnit 6 skott på Tradera, köpt två på blomsteraffärer, köpt ett skott av en tjej i Sjöstan, har ett som postas på måndag … 10 olika palettblad! 10 olika färger! Har två pågående auktioner med färger jag verkligen vill ha. Sedan måste jag sluta!!!

Nåväl, jag är passionerad kring saker jag tycker om och går som min man säger ALL IN! Det gäller honom själv också hoppas jag, att han känner sig utvald. För jag har ju inte samlat på flera män. Det var sådant som hörde 20årsåldern till! 😉

Jag väntar på en present! En underbar present! I mitt flöde fick jag upp ett par helt fantastiska strumpor för en tid sedan. Eftersom jag bara kan virka grytlappar, eller kunde iallafall för 30 år sedan *host* skickade jag en förfrågan till min vän Ylva om hon kunde. “Visst kan jag, men vete sjutton om jag orkar. Mycket pyssel och många trådar att fästa” fick jag tillbaka, så jag slog det ur hågen. Men nu, en månad efter, så är mina fantastiska strumpor klara! Tänk att jag har sådana människor i mitt liv! För mig är det stort!


Imorgon har jag raggat tag på en ny hund att gå promenad med. Jag tänkte gå Sörmlandsleden med honom. Det är min systers Rhodesian ridgeback Easy. Måste sussa snart så jag vaknar när alarmet ringer. 4 timmar i skogen imorgon hoppas jag på! Jippi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.