Loading...
torpetVandra med hund

Ikväll är vi trötta!

Trots två vilodagar har vi gått lite över 9 mil de senaste 7 dagarna. Vår eftermiddagspromenad blev bara 11 km idag och det förvånade mig att Doris ville med. Jag var redo att lämna henne hemma men ivrigt forsade hon mot ytterdörren när hon såg att Neo hade blivit kopplad. Jag kommer aldrig förstå mig på den hunden. Idag var hon på gott humör och travade på i bra tempo.

Vi gick Finnstängselvägen tills den slutar och där i skogen finns det en liten jaktstuga som är öppen. Jag brukar pausa där ibland när jag går förbi. Stugan är inredd med kamin och en våningssäng men jag har aldrig övernattat där även om jag varit sugen vissa gånger. Jag tänkte först låna utedasset men det var verkligen läskigt därinne. Fullt med en massa bikupor som även om de var tomma gav utedasset ett läbbigt utseende. Ja skulle du ha gått på toa här? 😉

I eftermiddags när jag kom hem var jag både trött och frusen och behövde återhämta mig och äta lite. Jag värmde en Dafgårdslåda och tände eld i kaminen, åt och somnade. Vaknade och var uppe i 1,5 timme sedan sov jag lite till. Men det är lätt att sova i det här sällskapet, hundarna ligger och är nöjda och utmattade och jag vilar själ och kropp jag med.

Min man håller på och målar alla rum i stan. Han skulle ha åkt hit imorgon men det verkar inte som om han får till det riktigt eftersom det är tre rum som ska målas två gånger plus tapetsering. Jag har två Dafgårdslådor kvar i frysen. Egentligen är det ju så onödigt om han kommer hit sen tisdagkväll för att ändå behöva åka 25 mil tillbaka till Stockholm på fredag eftermiddag. Jag tänker föreslå honom att han istället blir kvar i stan över helgen och åker hit nästa måndag istället. Jag kan åka och handla med min Lennart så det löser sig. Det är ju Kopparbergs marknad i helgen med och kanske kan jag kombinera en handling med en tur där. Det är förbaskat smidigt med Dafgårdslådorna. Bäst är Karins lasagne som är god att äta efter en bra vandring. Det blir ingen disk och det går snabbt att värma. Naturligtvis inte nyttigt eller särskilt näringsrikt men det sparar mig en massa tid att slippa laga mat och diska.

Nu ringde min man på Skype och visade hur fint han hade målat mitt arbetsrum, köpt nya gardiner dit, orchideer, krukväxter…. Han är en klippa. Han har målat hela dagen eftersom det behövt torka mellan varven. Jag har två Dafgårdslådor kvar så om jag inte äter något mer idag än en smörgås har jag hela två måltider imorgon alt snabbmakaroner med smör. Jag hade ju handlat för att det skulle räcka med god marginal tills för två dagar sedan. Strunt samma. Jag sitter här utan bil, har hjälpsamma grannar samt Lennart jag kan handla med. 😉 Huvudsaken är att jag har skogen, mina vandringar och att djuren har mat, och det har de! Till och med husmusen som jag matar under diskbänken med skalade solrosfrön för att inte bengalkatten ska höra när han kommer för att äta sin mussupé!
Imorgon tar vi en vilodag. Sedan kör vi hårt på onsdag igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.