Loading...
Vandra med hund

Hade varit en så fin höstpromenad … om inte

It takes two to tango.
Som friluftsmänniska och hundägare vill man gärna att ens hundar ska dela intresset och passionen.
Dagen startade ju så himla bra. Jag vaknade utvilad innan alarmet ringde. Sträckte på mig, log, kollade vädret så prognosen inte ändrats och klev sedan upp och klädde på mig. Jag såg fram emot en härlig vandring i Nackareservatet med hundarna. Se alla höstfärger, sjöarna. Min man skjutsade oss till Hammarbybacken så jag skulle kunna undgå de flesta hundmötena. För det är mycket solskenshundar ute när det är fint väder. Hundar som man aldrig ser när det är blåsigt eller mulet.

Vi begav oss in i naturreservatet och båda hundarna ångade på i ett bra tempo. Tills Neo blev hussesjuk och inte ville följa med längre. Han var inte trött, inte stel, haltade inte. Han bara inte ville gå mer.
Han ville hem.
Till sin husse.
Han är så menlös.

Som en trilsken bullterrier satte han alla fyra tassarna i marken och vägrade istadigt att gå längre in i skogen, vid varje stig som han visste ledde hemåt kastade han sig fram och stod som en sten och visade vilken riktning han ville. Hem. Jag försökte först ignorera honom. Men sedan blev jag irriterad. Doris knatade ju på. Men bromsklossen förstörde mitt goda humör. Jag gav bara upp för det är inget roligt att gå med en hund som man behöver dra efter sig i varje vägskäl. Vi började gå tillbaka och promenaden blev bara 1,5 timme.

Men jag gav mig inte för det. Jag dumpade hundarna hemma, bytte om till torr tshirt och satte på mig ett par lurar med hög musik och tog en egen Sjöstadspromenad istället. En bra powerwalk. Jag var nyfiken på hur lång promenad det kommer bli till mammas kommande vårdboende. Nu vet jag. I rask takt tar det 13 minuter! Det är ju hur bra som helst och i en så vacker omgivning med! I nästa inlägg kommer bilder från den extra promenaden.

På eftermiddagen tog jag en promenad till ICA för att köpa jord. Jag behövde plantera om en hel del av mina krukväxter. 10 kg jord köpte jag och hela påsen gick åt. När jag planterar om krukväxter eller sår fröer uppnår jag det närmsta frid jag kan få hemma i Hammarby Sjöstad. Jag köpte ett nytt palettblad under Sjöstadspromenaden och har budat på flera i olika färger på Tradera. Jag hittade även på Marketplace på Facebook ännu fler varianter.

Jag tänker ha palettblad i olika färger och de ger mig glädje! Bengalkatten Dexter var med mig när jag planterade och det blev snabbt jord i hela vardagsrummet. Så är det att ha bengalkatt. Men det var undanplockat och dammsuget innan husse kom hem. Neo var lika menlös hela kvällen. Låg innan för ytterdörren och gnydde ibland efter sin husse.

Framöver blir det mer promenader med lånehundar. Jag känner ingen annan som har samma problem som jag har, att man vill gå mer och längre än sina hundar. Det finns en så enormt fin alaskan huskyvalp på Hundstallet.
(Som jag inte ska ha)

Jag tror det kommer bli någon typ av husky till slut framåt i livet för jag är så himla trött på att jag har hundar som jag inte kan vandra med fullt ut. Jag är inne på hund nr 7 och 8 i mitt liv och kan inte minnas att någon hund har nått upp till mina krav rent fysiskt. Det är skrämmande!

Jag trivs iallafall i min nya look!

One comment
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.