Loading...
VardagslivVilda djur

Glädjen i att mata änder, måsar och svanar

Imorgon, mina befjädrade vänner väntar 4 skivade långfrallor. Jag vet att ni inte ska äta bröd, men det är vad hushållet har att tillgå. Och ingen mås säger nej! Det värsta är känslan när den sista brödbiten tar slut och man inser att det precis flugit dit en ny stackare.
 

Jag har längtat hela veckan efter att få mata “mina måsar”, mina substituthöns. Ikväll handlade vi franska.

 
Min man ville inte medverka vid utfodringen, han tycker det är genant att jag sitter där täckt av måsskit och sjunger en sång.
 

Nej riktigt så illa är det väl inte… 😉 Jag bara gillar att mata fåglar, men de blir så måååånga när de känner igen mig.

 

Måsarna gillar den galna tanten som prasslar med bröd. Jag ska försöka se till att mata någon tjock kaja med, de blir så undanskuffade av måsarna. Gråsparvar har vi knappt några.

 

Dumma dumma Stockholm Stad som sa nej till mitt medborgarförslag att skapa ett stationärt utfodringsställe för fåglar i Hammarby Sjöstad. Vart hade det passat bättre än i ett område där det bor sjöfåglar??

Tänkte strunta i att ta med mig någon av hundarna. De är så ogina. Försöker inte hugga fåglarna men de gillar inte att jag kastar bort bra bröd på fåglar så de liksom hugger i flykten på brödbitar som man kastar. Detta skrämmer fåglarna. Fåglarna gillar när jag kommer själv, då kan jag ta med mig systemkameran och ta några fina bilder på dem, det är belöningen jag får för att jag kommer med fri mat.

Imorgon tänkte jag promenera till Henrikdalshamnen och mata dem där ifrån en brygga. Det kommer bli en fin inramning till mina bilder. Ibland matar jag dem ifrån kajen nedanför vår våning.Det har *host* även hänt att jag slängt bröd till måsarna direkt ifrån vår stora terrass. Detta gillades! Men jag var så rädd för att någon skulle anmäla det. Varannat brödstycke togs inte i flykten utan ramlade ned som en dank på ett företags tak, och sedan gled en fiskmås ned på taket för att ta brödbiten och brukade i förtjusningen klämma ur sig lite vitt bajs vid inflygningen.

Detta med bajs är en svår fråga. Jag matade småfåglar i två månader från vår stora terrass här. Det gick ju inte åt några mängder som på landet, men jag hade lite solrosfrön, skalade solrosfrön för att det inte ske bli smutsigt av skalen. Jag njöt nöjt när jag såg de små talgoxarna komma. Deras gula bröstkorgar och pigga blick när de såg vad som bjöds.

Dock var jag inte lika nöjd när grannarna under oss knackade på och berättade att deras terrassräcke var täckt av bajs. De undrade om jag matade småfåglar? Jag fick ju panik men fann mig snabbt och sa lite dröjande att det stod ju hundmat på terrassen, kanhända var en säck trasig?

Sedan var sagan slut. Och som jag led när jag såg hur småfåglarna oförstående landade en efter en. Förlåt fåglarna….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.