Loading...
Vilda djur

Födelsedagspresent skapas av kreativ karl!Det finns inget jag hellre vill ha än holkar till ekorrfamiljerna vi har drivit upp här på Grantorp, och en ny matstation för dem under höst och vintern. Vi har en jättefin stor foderlada som rymmer 80 kg men problemet är att den blir helt översnöad om vintrarna. Jag ville därför ha en ny matstation som var mera praktisk med tak så att ekorrarna kan sitta i lugn och ro och äta. Det blev en helt ny design och en väldigt stor sådan och jag ser fram emot att den kommer att bli klar imorgon!

Vi har inte börjat med alla holkar ännu, men det är på G. Vi ska försöka planera vårt liv så att vi kommer kunna åka till Grantorp iallafall en gång i månaden för att fylla på alla olika foderstationer. Då kan vi även fylla på havre och morötter till rådjuren tänkte jag. De ligger i klungor kring vårt hus om vintrarna.

Vi behöver en stor snickarbod till min make, men det är inget som har hunnits med i år, därför får han jobba utomhus. Imorgon ska det åska och spöregn men han kommer tappert stå och kämpa så att han blir klar.


Neo är byggherre och övervakar bygget. Vi har inte kommit ut i skogen något under helgen då jag har prioriterat jobbet men han är glad ändå över att få vara med ute på gården och hålla koll på allt.

Martin åker till stan på måndag och lämnar oss själva här i några dagar innan han återvänder, då med nya krafter då han ska handla mer verktyg som han behöver när han är i stan. Jag behöver även få tag i material som ekorrarna kan isolera med på vintern. De brukar slita och dra i en bit med gul isolering som vi har under huset, men ska få bättre material i vinter. Imorgon ska ni få se den nya fina ekorrmataren. Såklart kommer även vildfåglarna att få ta del av den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.