Loading...
Vardagsliv

Fäller din hund? Martin har hittat lösningen!


Bilden ovan är tagen idag. Ja det är ju inte jag som är pedant, men den andra tvåbeningen i hushållet började att få panik över alla svarta hår som spred sig överallt, blandat med bengalkatthår. Jag är inte så brydd, men det kan ju bero på att det inte är jag som håller efter..

Furminator dog short hair är en rätt ny produkt och den var fantastisk. När Sascha levde hade jag en Furminator för hennes päls (och den var amazing) men att de har kommit ut med en produkt för korthåriga hundar med var nyheter för mig. Så enkel att använda, bara att dra den över hundens päls så blev det rejäla pälshögar på en gång, och hundarna verkade gilla det med.


Även herr Dryg, Dexter bengalkatt fick sin päls genomgången, och han spann då han tyckte att det var skönt.


Jag har börjat att lura Dexter på senaste tiden. Han är fortfarande besatt av Perles blötmat, men jag har hittat ett annat märke med en snarlik konsistens men där man får 4 påsar mer i varje förpackning till ett något billigare pris. För det är ju sjukt att en enda katt i hushållet ska äta upp en kartong med blötmat a 55 kr varannan dag som han gjort de senaste åren. Så nu sparar jag in, utan att han märker något av foderbytet.


Chleopatra fäller inte lika mycket, men ikväll har jag klippt av henne pälsen med en sax, både hennes päls och hundarnas pälshögar efter genomgången blir bomaterial till fåglar i vår istället. Hon var bara glad att slippa sin päls!


Fröken Grånos har fått bursit på sin ena armbåge så hon är i viloläge vilket hon tycker är fantastiskt när hon slipper gå ut så länge..


Finns väl ingen hund som äskar att ligga mjukt som denna.


Trots att båda hundarna precis var hos kiropraktorn finns det inte så mycket mer hon kan göra för Neo. Trots att röntgenplåtarna inte visade någon spondylos rör Neo sig som om han har det, och jag har precis mailat min veterinär och bett att få börja med injektioner med cartophen för att smörja upp hans leder lite. Han borde inte på på hårt underlag över huvud taget, men här i stan är det svårt att undvika det, och jag vet verkligen skillnaden själv på att gå på hårt underlag till skillnad från att gå på jordade stigar och gräs enbart.


Mina olika små odlingar växer under växtlampor. Har bara 4 tomatplantor, men hittade några frön på Tradera på en annan sort som heter Hundreds and thousands och pillar väl ned det med för att se om det tar sig.

Jag har även en mer ovanlig odling av jordnötter. Det är bara ett-åriga plantor, och jordnötterna kommer växa i jorden under plantan ungefär som potatis är tanken. Första gången jag provat på något sådant. Får se hur det blir!

Imorgon går färden till Grantorp är planen. Huset kommer att vara iskallt men går snabbt att värma upp, och det finns en del att göra där. Snömassorna i vinter fick en bräda att glida på fågelbordet som jag har sett att ekorrarna använder som agilitybana, och webkamerorna behöver ställas in rätt. Rådjursbockarna bråkade så en kamera rubbades ur sin position.
Rävarna kommer få rejäla högar med hundmat som vi lämnar efter oss när vi åker hem. Det blir bara en natt på Grantorp innan vi åker tillbaka till Stockholm. Rävarna är och letar efter mat varje natt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.