Loading...
Vardagsliv

Doris nya fina halsband på kvinnodagen!

 

Vi har alla olika saker som vi samlar på. Den person som påstår att den inte samlar på något särskilt talar inte sanning. En del samlar på skor, handväskor, likörer, fotografier, andra har andra saker som man värdesätter. Jag har en sak jag har lite dille på, och det är snygga hundhalsband! Jag erkänner det villigt, för det är det absolut roligaste jag tycker om att shoppa. Halsband och hundselar! Jag kan frossa i selar ifrån Gustav och Evita, tjejiga med rosa eller pastellfärgade blommönster ska det vara! Hundhalsbanden ska helst vara så breda som möjligt och dekorerade med lite blingbling eller olika motiv som gör mig glad. Jag har i alla år som tjockis shoppat till mina hundflickor, för att handla kläder var en omöjlighet, det var så mycket roligare att handla till hundarna som alltid kom i sina tillbehör.

I torsdags på internationella kvinnodagen tog jag mig friheten att göra som jag vill, och såg ett så fint brett skinnhalsband som hängde på en krok på djurbutiken Simbi i Sickla. Jag var bara inne i all hast för att köpa hundben, men bad dem lägga undan två halsband så jag kunde återkomma och prova viken storlek som skulle passa Doris. När vi kom tillbaka till butiken gled Doris in som den sociala primadonna hon är och insåg snabbt att här fanns det godis, ben och snälla människor. När tjejerna i kassan ville hälsa på henne tog hon ett inte så graciöst hopp nästan rakt i famnen på dem, medan vi provade halsbanden. Jag inser att hon är stor.

 

Vår lilla bengalkatt Dexter börjar att bli lite rastlös nu av den långa vintern. Så jag har löst det genom att börja ta ut honom de mildaste vinterkvällarna. Han tycker det är mycket spännande att få smyga omkring ute i snön och går gärna i koppel bredvid hundarna. När vi rastade hundar och katt vid Hammarbybacken ville han dessutom helst klättra upp på Hammarbybacken för han blev så intresserad av belysningen där och den vita hala snön. Jag ser fram emot våren då han kan få längre koppelpromenader i Hammarby Sjöstad. Jag planerar nämligen att ta med mig honom ut fastspänd i sin kattbur på cykelns pakethållare, sedan kan vi gå lite i skog och mark. Han kommer att trivas fint med det.

Idag åt vi lunch på en relativt nyöppnad restaurang i Hammarby Sjöstad. Fröjdas. Deras meny är helt glutenfri och de hade det godaste glutenfria brödet jag någonsin ätit. Jag promenerade dit med hundarna och innanför fönstren stod en frallatik med attityd. Min man kom med bilen så hundarna fick stanna där medan vi åt. Restaurangen är hundtillåten, men jag ville äta där utan hundar att hålla under uppsikt för vi var rätt så hungriga. Det var en väldigt fin atmosfär på restaurangen, hemtrevligt och fint inrett och trots att lunchen var över kom de ut med ny mat och fyllde på buffen där man betalade per hekto för det man åt. Jag har en känsla av att jag snart kommer att återvända dit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.