Loading...
Ytligt

Ytligt – naglar är kvinnliga

När jag träffade min man minns jag att jag var noga med att sköta mina naglar. Jag gick till en kollega som även var utbildad nagelteknolog och hon höll dem fräscha. Jag har nämligen aldrig varit särskilt bra på att måla naglar, snarare är jag en vandrande katastrof, nagellacket flyter ut, blir klumpigt, rinnigt och jag har heller inte tålamod så jag låter dem torka utan jag saboterar dessutom ofta lacket inom en timme. Men då, för snart 18 år sedan, gick jag regelbundet och fick mina naglar omskötta och lackade och var väldigt nöjd med resultatet med. Jag kan inte riktigt minnas varför jag slutade med det, livet kom väl emellan. Då jag är hundägare är det svårt att ha mina naturliga egna naglar långa för det krävs bara ett dåligt hundmöte så ryker en nagel, iallafall när man går med en hund som är till 75 % grand danois! 🙂

Inför en semesterresa förra våren ville jag få mina naglar fina, och då gick jag in på Boka Direkt och där kunde jag välja bland en mängd olika salonger och valde en som hade tid på kvällen inne i stan. Den bästa presenten vore nog att ge mig ett presentkort på Boka Direkt för då kan man välja själv vad man vill göra och vart man ska få unna sig lite egen tid. Som tur är har jag en man som fattar sånt!

Jag tror fler människor borde förstå vikten av att kunna unna sig saker och ting, även om det även kan vara nödvändiga behandlingar som att gå regelbundet hos en kiropraktor. När jag hade ont i kroppen innan jag bytte medicin för sköldkörteln var min kiropraktor den som såg till att jag överlevde. Och många lägger inte ned något på sig själva utan behöver en liten knuff i rätt riktning!

På Boka Direkt brukar man även kunna se vilka salonger som erbjuder 20 % på sina behandlingar, och jag sökte där förut även när det gällde fransförlängning eller kiropraktorbesök. Jag var till salongen i stan flera gånger till en jättetrevlig tjej som var både duktig och rar, men jag tyckte i längden att det blev för krångligt att ta mig dit, och svårt att hitta parkering för min man. Han blev glad när jag istället övergick till en salong här i Hammarby Sjöstad istället. I början förlängde jag mina fransar där, men den tjejen slutade. Så fransförlängningen som jag gör varannan vecka åker jag ända ut till Tyresö och gör. Men den tjejen har förlängt fransar i över 7 år och hon är bara så enormt duktig, så det är värt resa ut dit. Och nästa gång jag ska dit för att fylla på fransarna blir på söndag.

Att förlänga mina ögonfransar är det mest tidsbesparande jag gjort i mitt liv. Hon sätter på frans för frans och det tar över två timmar. Men när jag går därifrån så ser jag ut som en filmstjärna med långa förföriska fransar. Faktum är att de fungerar till och med för bra. Ett bud ifrån Schenker som skulle leverera ett paket var jättetrevlig och attraktiv och jag stod säkert och klippte med fransarna åt honom rent omedvetet, för jag fick ett SMS när han hade lämnat paketet där han undrade om jag var singel. Min man satt bredvid mig när SMS:et kom och han blev inte lika road. Men fransarna är så bekväma istället för att jag ska behöva leta upp någon kletig gammal mascara när det krävs lite make up.

Det här unnar jag mig, och det är en ringa kostnad att ha fina naglar och fina fransar, för det känns mycket mer feminint att känna sig välvårdad. Idag fick min nagelteknolog fria händer och då blev de turkosa med bling och dekorationer. Jag klipper mig numera på samma salong för att det är enklast så, samt att de är extremt skickliga på att klippa och färga. Lite senare i vår tänker jag klippa mig och låta färga håret ljusare med balayageteknik. Jag försökte få det gjort i Ludvika när vi var på landet i somras men den frisören visste inte vad det var insåg jag när han gjorde vanliga folieslingor på mig. Jag tycker att jag är värd att få lite behandlingar då och då, och min man uppskattar det verkligen! Han hejar på och uppmuntrar mig att ta hand om mig själv, och det känns bra att han bryr sig.

Själv så tar han hand om sig själv med! I de mörka perioder i mitt liv, när han har SKÄGG, ser han ändå till att gå till en barberare här i Sjöstan regelbundet. Till och med hunden är välkommen in dit och det tyckte Doris var jättespännande. Jag gillar honom mest renrakad.

Det kan tyckas ytligt, men varför inte göra det bästa av sitt utseende istället för att inte göra någonting? När jag går på jobbmöten är det viktigt att jag är representativ, jag mår bättre av det, får en bättre självkänsla och det minimerar tiden jag behöver stå framför spegeln hemma och svära över att jag inte får till det. Jag gör det för min egen skull! För 90 % av min vakna tid sitter jag inne i mitt arbetsrum eller är ute och vandrar i naturen med hundarna.

Den dag man slutar att bry sig om sitt utseende, då har man nog sjunkit långt ned, och dit kommer inte jag att komma. Vilket påminner mig om att jag behöver tvinga min mor att låta mig noppa hennes skägg som nu är 3 cm långt på hakan. Jag vill inte att min mor ser ut som en häxan i Hans och Greta, därför tänker jag ta med mig pincetten när jag åker dit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.