Loading...
Vilda djur

Sååå stolt över maken och hans snickerier!

Martin har hängivet byggt en enorm matstation för våra vildfåglar och ekorrar här på gården! Helt egen design och den har utvecklats på helt fri hand utan förebild. Jag ville att så stor yta som möjligt skulle bli under tak så att de har någonstans att sitta under regn och snö. Det är en matare klar där solrosfrön rinner ut på varje sida, och det kommer bli en till under nästa vecka. Vi fick lite gärdsgårdspinnar ifrån vår granne Micke som blev till sittpinnar och inflygningspinnar för fåglarna. Ekorrarna har inte hittat hit ännu men för dem finns det två trappor på vardera sida så de kan gå upp och vi gjorde lite återbruk av några korta trädgårdsstaket så att de kommer kunna springa runt hela mataren. Matstationen är 2,5 meter på längden och den kommer rymma 40 kg frön och ha möjlighet att förvara många fetter och nötter med.

Nu är maken i Stockholm några dagar för att jobba men han kommer köpa ett paket med fler verktyg som han behöver och vid återkomsten bygger han den andra mataren samt att vi sedan ska tillverka fågelholkar och ekorrholkar på löpande band! Jag vill särskilt att ekorrarna ska ha många holkar så riktigt många familjer kan födas här i skogarna runt gården. Jag är höjdrädd men jag har en make som kan klättra högt upp för att fästa dem.

Under tiden som matstationen byggdes var hundarna gårdshundar och sprang omkring på tomten och lekte. Det ska komma en hel del regn de närmaste dagarna men jag ska försöka pricka in några timmar då vi kan vandra i skogen. Inte en enda gul kantarell har jag plockat i år!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.