Loading...
Hammarby SjöstadHund i Hammarby SjöstadVardagsliv

Hundvänliga Sjöstan – livet som hund i Hammarby Sjöstad

Vi bor i hundvänliga Sjöstan. Att vara hund i Hammarby Sjöstad är väldigt trevligt tycker nog min hund Doris. Hon är nog bland de största hundarna i Sjöstan men det gör ingenting för som hund är man välkommen nästan överallt i det här området. Det gör att livet som hundägare inte begränsas när hundarna kan bli inkluderade i vardagen på ett enkelt sätt. Idag var det kallt och snöigt och vi tog en promenad på en timme runt i området. Det var väldigt få människor som var ute och knappt några andra hundägare och Doris var rätt så glad och yster trots kylan. Hon blev ännu mer glad när jag gick in på Pressbyrån i Hammarby Sjöstad och hon insåg att de sålde korvDoris studsade in på två ben när hon kände doften och som den blödiga hundägare jag är köpte jag en korv till henne. De är alltid väldigt gulliga där och ger även godis till hundarna ibland när jag kommer in. Hon fick korv i fullkornsbröd och fick sitta och vänta på den utanför affären i en minut, till omgivningens glädje. Sedan försvann den i två tuggor.

 

Hundvänliga restauranger och cafeér i Sjöstan

I veckan var vi ju och fikade på Cafe Spoon Nautica och där har ägarna en egen liten aprikos pudel och det var två gäster med hundar, många hundägare som passar på att passera där under hundpromenaden. Idag hade de en skylt som frestade med varm äppelpaj men jag sparade den informationen till ett senare tillfälle. 🙂 Det har öppnat en ny vegetarisk restaurang i Sjöstan som också är glutenfri, som heter Fröjdas. Även dit är hund välkommen och de har även en buffelunch där man kan plocka per hekto. Jag ska se under veckan om möjligheten till att ta in Doris om jag hämtar lite take awaylunch. Deras bilder ser lockande ut.

Fler hundvänliga ställen att utforska i Sjöstan

Det är gott om krogar och caféer i det här området där man kan gå ut och äta med sin hund eller till och med hänga i baren inomhus. Jag har varit till den skotska puben Pipes, till bardelen i baren Picts, till Hemma hos Kaj, till bardelen på Nya Carnegiebryggeriet och ätit på Kalf och Hansen med hundarna. Fler hundtillåtna ställen är restaurangerna Sjöpiren och Medelhavspärlan. De sistnämnda vet jag inte hur de ställer sig till en hund i storlek av en Grand Danois hehe, men om jag ser städad ut och Doris är lugn så finns det nog inga invändningar! När vi kom hem var Doris trött och frusen så hon fick slumra en stund under en gosig filt. Den sista kvällspromenaden gjordes utan täcke och då hade hon bråttom in. Under filten igen! 🙂

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.