Loading...
hypotyreos

Hjälp av sköldkörtelförbundet – bli medlem du med!

I fredags hade jag förmånen att få en engagerad kvinna ifrån styrelsen i Sköldkörtelförbundet som jag är medlem i, med mig till ännu en läkare. En läkare som var BRA för en gång skull. (Det kom TÅRAR på slutet för att jag inte hade förväntat mig en bra läkare i denna enorma motvind som den här sjukkarusellen är)

Nu är det inskickat en komplettering på kompletteringen. Bara att hålla tummar och tår!

Sköldkörtelförbundet är på g med en bra informationskampanj och det kommer snart komma en del i nyhetsflödet med. Så håll utkik! Även om inte just du är berörd, så kommer någon nära släkting eller vän till dig bli det med tanke på att över 500 000 personer i Sverige redan är insjuknade i sköldkörtelsjukdomar.

Det finns något som är väldigt viktigt. Det är att engagera sig. Man kan donera pengar, hjälpa till som volontär inom olika föreningar, patientföreningar, sprida ordet vidare.
Nära en halv miljon människor i Sverige har en sköldkörteldiagnos. 80% är kvinnor. Många mår inte bra. Jag är en av dem som absolut inte har mått bra på den vård som landstinget har kunnat ge.
Jag är medlem i Sköldkörtelförbundet, och hoppas att även du vill bli det?
Bli medlem här: https://skoldkortelforbundet.se/bli-medlem/

Ökad kunskap – Individanpassad vård – Friskt liv för alla med sköldkörtelsjukdom, är Sköldkörtelförbundets motto. Sköldkörtelförbundet är en ideell organisation för personer med sköldkörtelsjukdom, anhöriga, andra närstående samt de som vill stödja förbundets mål och syfte. Förbundet har cirka 4500 medlemmar. De senaste tre åren har antalet medlemmar trefaldigats.

Som medlem som sköldkörtelsjuk eller anhörig får du:
Exklusiv och regelbunden information med bland annat senaste nytt, via Facebook och e-post.
Möjlighet att träffa andra med samma problem för att utbyta erfarenheter.
Tillgång till en personlig support för dina frågor och funderingar.
Möjlighet att lära dig mer om din sköldkörtelsjukdom.
Rabatterade inträden och förtur till föreläsningar och evenemang.
Rabatter till samarbetspartners inom vård och hälsa.

Varje år på Internationella Sköldkörteldagen har en hel föreläsningsdag anordnats och det angår inte bara folk från huvudstaden utan föreläsningarna filmas och kan ses i efterhand online av medlemmarna. En enorm källa till kunskap! Och det behövs!

6 comments
 1. Sabina

  Hej Christine jag undrar om det finns någon mail jag kan kontakta dig via? eller du kanske kan skriva till mig? Det är en sak jag skulle vilja fråga dig. Jag lovar jag är en helt normal tjej.

 2. Claes Olsson

  Hej.Är en kille från Blekinge som vill hjälpa min flickvän till ett bättre liv.Mitt paket från Thailand med thyroid-s bara returneras till avsändaren.Vill köpa från EU land istället.Hoppas på hjälp,mvh Claes

 3. Aida

  Hej Christine,
  Jag har hasimoto men ingen av läkare lyssnar. Har behandlas med lävaxin och Tsh idag är 35 trots allt.Kan jag komma i kontakt med dig ?
  Mvh:Aida

 4. Ingrid Bengtsson

  Har mått dåligt i 26 år på Levacin. Tar nu NDT på eget bevåg. Skulle så gärna vilj göra en grundläggande test. Ligger i soffan hela dagen. Vad görs , är desperat…!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.